Freek de Jonge

Freek de Jonge

De verhalen

Freek de Jonge

De verhalen

  • Vrijdag 21 september 2018
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 21 september 2018
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Alleen in Groningen te zien!
In het kader van de tentoonstelling ‘Het Volle Leven’ vertelt Freek zijn favoriete verhalen. Het was de onvergetelijke criticus Kees Fens die, doelend op het verhalende karakter van Freeks voorstellingen, het zei te betreuren dat de ‘orale literatuur’ een onderbelicht fenomeen was geworden in de vaderlandse letterkunde. Verhalen als ‘De spin” en ‘Het kistje’ zijn inmiddels klassiek te noemen. Freek gaat ze, naast nog een vijftal andere – waaronder de hilarische ‘Loods’, op zijn eigen wijze vertellen, wat ongetwijfeld tot onverwachte improvisaties zal leiden.

Amuse met Pé & Rinus
De amuse met Pé & Rinus gaat vanwege gezondheidsredenen helaas niet door.
Frietje Baxbier met Stoofvlees

Amuse met Pé & Rinus De amuse met Pé & Rinus gaat vanwege gezondheidsredenen helaas niet door. Frietje Baxbier met Stoofvlees

Maak uw bezoek compleet met een heerlijke portie stoofvlees in Groninger Baxbier ‘kon minder’ met biologische frieten én een drankje naar keuze (bier, wijn of fris) in het Theatercafé. Bestel met uw bestelling mee of apart als u al kaarten heeft.

Op vertoon van uw voucher bent u tussen 18:00 en 19:00 uur van harte welkom in het theatercafé van de schouwburg.

Theaterprogrammeur Henk Kuiper
“Een jaar geleden benaderde Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum, mij met een bijzonder verzoek. Of we als Stadsschouwburg en De Oosterpoort met hem wilden samenwerken in een project over leven en werk van Hella en Freek de Jonge? “Graag!”, was mijn antwoord, want Hella en Freek hebben, al vele jaren, een bijzondere positie in het theater én daarbuiten. Baanbrekend, beeldbepalend en op de barricades wanneer dat nodig is. En met succes, gezien Freeks recente prominente rol in het Gas-debat. Met gemak verkoopt hij de Stadsschouwburg uit als hij er speelt. Dus geven we dit seizoen Freek graag meermalen de ruimte, met onder meer twee voorstellingen (op 21 september en 4 oktober), die louter en alleen in Groningen zijn te zien!”