Floor Jansen

Floor Jansen

+ special guest: Henk Poort

Floor Jansen

+ special guest: Henk Poort

  • Vrijdag 24 januari 2020
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 17.00 uur: Restaurant Tromp gaat open
  • 19.30 uur: Zaaldeuren open
  • 20.30 uur: Aanvang pro1gramma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Floor Jansen, zangeres van het Finse Nightwish, wordt door haar deelname aan het tv-programma Beste Zangers rap bekend. Samen met de Marcel Fisser Band, ook bekend van tv, brengt ze een intieme set van songs in een avondvullend programma.

In de internationale rock- en metalwereld is Floor Jansen al bijna twee decennia een begrip. Sinds 2012 is ze het boegbeeld van de symfonische metalband Nightwish, waarmee ze de wereld rond toert. Ondanks haar faam in het buitenland was Floor tot haar deelname aan het tv-programma Beste Zangers nog redelijk onbekend. Met haar vertolkingen van de operette Vilja Lied, het Nederlandstalige Mama, en het betoverende Spaanstalige Que Se Siente maakte menig Nederlander kennis met haar muzikale talent en veelzijdigheid. Haar cover van Lady Gaga’s Shallow leverde zelfs een #1 hit op. Met de Marcel Fisser Band brengt ze een intieme set van songs en neemt ze je mee op reis door haar muzikale geschiedenis.

Special Guest: Henk Poort

Tijdens de opnames van Beste Zangers leerden Floor en Henk elkaar kennen en dat klikte meteen! Samen zingen ze alsof ze dat altijd al gedaan hebben en deze chemie nemen ze mee in de shows! De Nederlandse operazanger zong Sound of Silence in de aflevering waarin Floor Jansen centraal stond. Poort zong niet de versie van Simon & Garfunkel, maar die van metalband Disturbed. Henk Poorts variant werd door vele internationale Nightwish-fans goed ontvangen!

Enkel ongeplaceerde zitplaatsen beschikbaar