FC Bergman

FC Bergman

The sheep song

FC Bergman

The sheep song

  • Woensdag 15 december 2021
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Eén van de visueel meest krachtige spelers in het internationale theaterveld is zonder twijfel het Antwerpse collectief FC Bergman. De voorstellingen dragen met recht het predikaat Groot, Groter, Grootst. Zo bouwde het gezelschap voor 300 el x 50 el x 30 el een heus dorp op het podium compleet met dennenbos en visvijver en werd voor Het land NOD een monumentale museumzaal nagebouwd op ware grootte.

In The Sheep Song zet de groep de evolutie naar haar hand. Een schaap heeft genoeg van het grazend bestaan en gaat op zoek naar een beter leven. Als mens. Het is een moderne parabel over de angst voor en aantrekkingskracht van verandering in een mensenleven. Het schaap voelt dat het meer in zich heeft, voorbestemd is tot een glorieuzer leven. Hij maakt zich op voor de ultieme transformatie, vastbesloten om het lot, de wetten van de fysica en de goede smaak te tarten. Hoefgetrappel doet de aarde sidderen. De open mond wacht. Het verlangen naar verandering blijkt een moeilijk te stillen storm en eindigt in een oogverblindende finale, die de kijker verbaasd en verstild achterlaat.

“Al vanaf het verbluffende openingsbeeld, een heuse kudde schapen die vrij over het toneel schuifelt, imponeert de productie vanwege het constante visuele vernuft.”

– NRC ★★★★

“Genoeg om anderhalf uur met open mond naar te kijken.”

– Trouw ★★★★

“Een visueel indrukwekkende fabel over een schaap dat mens wil worden.”

– De Standaard ★★★★

“Met een even absurde als simpele premisse – een schaap probeert mens te worden – maakt FC Bergman andermaal zinderend en beeldschoon theater. In The Sheep Song creëert het collectief achter JR zonder woorden een bizar en verwarrend, maar bovenal prachtig universum.”

–  De Morgen ★★★★

“Een fenomenaal mooi en flink maatschappijkritisch The Sheep Song leveren FC Bergman en Toneelhuis af. ”

– Concertnews ★★★★

“Het sterkst is de voorstelling wanneer verstilling intreedt en de symboliek van troost en wedergeboorte de overhand neemt in een prachtig ontworpen scenografie.” – De Tijd ★★★★

“Als The sheep song een museum was, zou je je er met plezier in laten opsluiten net voor sluitingstijd omdat je niet weet waar eerst kijken.”

– Het Nieuwsblad ★★★★

“Magistrale beelden”

– Theaterkrant

the sheep song, fc bergman

van en met: Stef Aerts, Joé Agemans, Matteo Simoni, Jonas Vermeulen, Thomas Verstraeten en Marie Vinck | muziek en live-uitvoering: Frederik Leroux | lichtontwerp: Ken Hioco | geluidsontwerp: Senjan Janssen | kostuumontwerp: Joëlle Meerbergen

Meld je aan voor het Facebook event