Esther Apituley’s LocoMotive

Esther Apituley’s LocoMotive

Bach & Bleekwater

Esther Apituley’s LocoMotive

Bach & Bleekwater

  • Zondag 13 maart 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 13 maart 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

In Bach & Bleekwater vindt een bijzondere ontmoeting plaats tussen de violist (Esther Apituley) en de schoonmaakster van het theater (Leny Breederveld). Met 7 topmusici, waaronder Lisa Jacobs, tekst van schrijver Ko van de Bosch en compositie van De Nieuwe Wildernis componist Bob Zimmerman, is Bach & Bleekwater een unieke muziektheatervoorstelling rondom de Chaconne van Bach.

In Bach & Bleekwater neemt Esther het publiek mee in haar muzikale verbeelding met persoonlijke verhalen. De Twee dames, een Violiste en een Schoonmaakster ontmoeten elkaar bij toeval, waarschijnlijk door een planningsfout, maar het kan ook zijn dat alle bewegingen van het onverklaarbare Heelal van de Big Bang tot nu maar één doel hadden: deze twee mensen in het hier en nu bij elkaar duwen. Met het nodige respect en met eenzelfde onverzettelijkheid vinden ze beiden dat ze hun werk moeten doen. De Schoonmaakster legt uit wat ze doet: de troep van de verbeelding gisteren opruimen, om de verbeelding van vandaag mogelijk te maken. De Violiste (Esther Apituley) zal die avond een aantal stukken spelen, onder andere de Chaconne van Bach, en tussendoor het een en ander vertellen over de magie van de verbeelding.

Voorprogramma: What’s app Bach
Esther Apituley vindt het niet alleen belangrijk dat kinderen jong in aanraking komen met muziek, zij wil hen ook een podium bieden.  Daarom staat What’s App Bach in het voorprogramma van de hoofdvoorstelling , een stuk speciaal geschreven door Ko van den Bosch. Met het Haydn Jeugd Strijkorkest (HSJO) en de actrice Linda Lugtenborg in de rol van strenge, Russische piano pedagoge komt een korte muziektheatervoorstelling tot leven geschikt voor de hele familie.