Eric Vaarzon Morel, Gijs Scholten van Aschat

Eric Vaarzon Morel, Gijs Scholten van Aschat

en Eric Vloeimans / Duende

Eric Vaarzon Morel, Gijs Scholten van Aschat

en Eric Vloeimans / Duende

  • Vrijdag 8 maart 2019
  • De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 8 maart 2019
  • De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start of event
  • (Times are subject to change)

Gijs Scholten van Aschat, Eric Vloeimans en Eric Vaarzon Morel

Na het succes van afgelopen seizoen zijn acteur Gijs Scholten van Aschat, trompettist Eric Vloeimans en gitarist Eric Vaarzon Morel weer terug op de planken voor een exclusieve tour van twee weken met de voorstelling Duende. De vrienden duelleren met elkaar op het scherpst van de snede, met hun sterkste wapens: Eric en Eric met hun muziek, Gijs met zijn taal. Woorden worden ritme, muziek wordt taal, grenzen vervagen.

In Duende begeven de drie Hollanders zich naar het zuiden, op zoek naar een andere cultuur. Een speelt op zijn flamencogitaar, een ander leest en een derde blaast hemelse tonen de lucht in op zijn trompet. Ze omarmen de taal en de muziek van het zuiden en komen terecht in Spanje, Portugal en Brazilië, waar ze Lorca, flamenco, duende, Pessoa, saudade en Drummond de Andrade ontmoeten: meer dan ze op een avond kunnen vertellen.

Restaurant Tromp

Restaurant Tromp

In De Oosterpoort kun je ook lekker eten! Vanaf 17.00 uur ben je van harte welkom in ons restaurant Tromp. Bekijk de menukaart of reserveer een tafel via Couverts.

Eric Vaarzon Morel, Gijs Scholten van Aschat en Eric Vloeimans: drie Hollanders die zich op weg naar het zuiden begeven. Ze komen terecht in Spanje, Portugal en Brazilië en omarmen de taal en de muziek. Ze ontmoeten Lorca, de flamenco, duende, Pessoa, saudade en Drummond de Andrade, te veel om op één avond te vertellen. De een speelt op zijn flamencogitaar, een ander leest voor en de derde blaast hemelse tonen uit zijn trompet. Ze duelleren met elkaar op het scherp van de snede, alledrie met hun sterkste wapens: Eric en Eric met hun muziek, Gijs met zijn taal. “Poëzie en muziek met extatische bezieling.”

★★★★ Theaterkrant