Eefje de Visser

Eefje de Visser

Premiere Bitterzoet concertfilm

Eefje de Visser

Premiere Bitterzoet concertfilm

  • Vrijdag 3 juli 2020
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:30 uur: Deuren open: ingang Palmslag 10
  • 21:00 uur: Aanvang film
  • (Tijden onder voorbehoud)

In het weekend dat ze normaal gesproken op Rock Werchter zou spelen met haar band, brengt Eefje de Visser een bijzondere concertfilm uit. De film is een alternatieve live show en geeft een bijzonder kijkje in haar wereld. De film is opgenomen in De Robot Studios, een Gentse loft waarin Eefje werkt, slaapt en leeft. Met de opbrengsten wil Eefje de Visser haar crew en muzikanten door de coronacrisis helpen. 

De film zal te zien zijn op 3 juli om 21:00 uur in de Kleine Zaal van De Oosterpoort en via een livestream. Voor de filmvertoning in De Oosterpoort zijn kaarten te koop via onze website. De kaartjes voor de livestream koop je via Ticketmaster. Heb je een kaartje voor de verplaatste liveshow in januari, dan ontvang je een link met een kortingscode voor de livestream.

Eefje stond op het punt om aan haar uitverkochte release tour te beginnen, waar meer dan 15.000 concertkaartjes verkocht waren. Deze zomer stonden festivals als Rock Werchter en Lowlands op het programma. Haar album ‘Bitterzoet’ stond op #1 in de Belgische charts en op #3 in Nederland. De plaat kreeg lovende 4 – 5 sterren recensies in onder meer NRC Handelsblad, de Volkskrant, Trouw, Humo, De Standaard en Focus Knack.  

In januari dit jaar verscheen Bitterzoet, Eefjes vierde album. Het album werd met veel enthousiasme ontvangen en ook de eerste (try-out) concerten met haar nieuwe band waren een groot succes. Verder dan dit voorproefje kwam het helaas niet… De uitverkochte releasetour door Nederland en België stond op het punt te beginnen toen de coronacrisis uitbrak.

“De liveshow die we hadden voorbereid, moest een zwoele trip worden vol samenzang en electronica”, vertelt Eefje. “Met invloeden van dance en nostalgische pop, maar ook flarden van sierlijke choreografie en een uitgewerkte lichtshow. We keken er echt enorm naar uit de nieuwe nummers te spelen.” Met de concertfilm wil Eefje niet alleen haar team steunen maar ook haar fans een ervaring brengen die hier dichtbij komt, waarin popmuziek, choreografie, licht en decor een artistiek geheel vormen.

Eefje en haar band zijn in topvorm en willen daarom de volledige liveshow alsnog in première laten gaan via deze concertfilm, live opgenomen in de beste audio-en beeldkwaliteit in haar huis en studio waar ze Bitterzoet ook maakte. De inkomsten worden verdeeld onder haar team, de vaste band en crew, en iedereen die meewerkten aan het ontwikkelen van de film. “Zo hoop ik dat we van deze lockdown-nood een deugd kunnen maken, zowel voor mijn fantastische, toegewijde team als voor mijn awesome publiek!”