Douwe Bob

Douwe Bob

Support vanHoek

Douwe Bob

Support vanHoek

  • Vrijdag 11 oktober 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 11 oktober 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Kaartverkoop:

kassa (ma t/m za van 12.00 tot 18.00 uur: 050 368 0 368) en website De Oosterpoort, Plato, Ticketlijn: 0900-3001250 (€ 0,45 p/min) en www.ticketservice.nl

Let op: vrije sta- en zitplaatsen.

Douwe Bob won vorig jaar het televisieprogramma ‘De Beste Singer-Songwriter Van Nederland’ en staat aan de vooravond van een prachtige carrière. Zijn album ‘Born In A Storm’ is vanaf heden verkrijgbaar, met vakkundig vervaardigde liedjes in de sfeer van Bob Dylan en Ray LaMontagne. In januari overtuigde Douwe Bob tijdens Noorderslag, in juni stond hij op Pinkpop en op 11 oktober laat hij zijn nieuwe songs horen in De Oosterpoort.

Douwe Bob was elf jaar toen hij voor het eerst optrad. Zijn vader, kunstenaar en muzikant, leerde hem de kracht van beeld en geluid. Zijn moeder, een rock ’n roll danseres, bracht hem zijn liefde voor het podium bij. Het duurde tot zijn vijftiende voor Douwe een gitaar pakte en zijn eigen nummers begon te schrijven. Hij had al een contract op zak vóór hij meedeed aan ‘De Beste Singer-Songwriter Van Nederland’. Wat kan er verwacht worden van het album? ”Ik hou van de rauwe muziek uit de jaren zestig en zeventig en ik hou van verhalen vertellen. Ik probeer tijdloze liedjes te schrijven die ergens over gaan” aldus Douwe Bob zelf.

Support: VanHoek

VanHoek is bezig zichzelf op de kaart te spelen. De heren wonnen o.a. de Amstelland popprijs, Haarlemmermeer popprijs en bereikten de finale van het Emerganza festival. Dromerige, toegankelijke popnummers met een euforische inslag. De band schopte het al tot een vermelding op de website van Coldplay, met hun cover van ‘Limit To Your Love’ van Feist. Begin dit jaar verscheen de eerste EP ‘Traces of Time’.

Bij sommige nummers rijst echter de vraag of ze ook zonder de voortreffelijke vintage-productie overeind zouden blijven, maar het kleine akoestische slotnummer I Gave Them neemt die twijfel volledig weg. Ook vocaal is Posthuma sterk, al liggen de imperfecties nog aan de oppervlakte. Al wat rest is de vraag hoe dit live klinkt.

Lees hier de volledige albumrecensie.

★★★ Albumrecensie door Pierre Oitmann van nu.nl

“Het is prima verlopen, maar het was een uitputtend proces. Eigenlijk heb ik een periode uit mijn leven op muziek gezet. We hebben een plaat gemaakt waar ik echt achter sta. Ik ben erg tevreden.”

Lees hier het volledige interview.

★★★★★ Interview door Sjoukje Werkman van 3 voor 12 Friesland