Diana Jones

Diana Jones

Diana Jones

  • Donderdag 21 maart 2024
  • SPOT/De Oosterpoort, Binnenzaal / Trompsingel 27
  • 20:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

De intense singer-songwriter Diana Jones schrijft de prachtigste donkere liedjes die hun oorsprong lijken te hebben in de Appalachian folktraditie. Van duistere murder ballads tot plattelandse romantiek, Diana weet het allemaal zeer beeldend te brengen. Haar murder ballad If I had A Gun bracht ze al eens ten gehore in de show van Jools Holland en Joan Baez nam recentelijk haar ontroerende mijnwerkerslied Henry Russell’s Last Words op. Ook in de Volkskrant sprak men over “verplichte kost voor liefhebbers van intense bluegrass en antieke country.”

Verder tourde Diana Jones al met vele grote artiesten als Janis Ian, Mary Gauthier en Steve Earle. Afgelopen jaar verscheen haar nieuwe studioalbum Song To A Refugee. Deze plaat staat geheel in het teken van verhalen van vluchtelingen die op zoek zijn naar een veilig heenkomen. Zowel van vluchtelingen uit het Midden-Oosten en Afrika die via bootjes naar Europa trekken als zij uit Zuid Amerika die aan de Amerikaanse grens worden tegengehouden onder erbarmelijke omstandigheden. Op dit album krijgt ze medewerking van een aantal prominente muzikale gasten zoals Steve Earle, Richard Thompson en Peggy Seeger. Het album werd in Uncut Magazine met een 9 bekroond en het kwam op nummer 1 binnen in de Euro Americana Chart.

TakeRoot presents

TakeRoot presents

Roots, country en soortgelijke stromingen met respect voor het rijke Amerikaanse muzikale erfgoed. Bekijk hier alle TakeRoot presents concerten.