De Staat

De Staat

+ support: Personal Trainer

De Staat

+ support: Personal Trainer

  • Zaterdag 26 november 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 17.00 uur: Restaurant The Mix open
  • 20.00 uur: Start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 26 november 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:00 start of event
  • (Times are subject to change)

Als er een Rockband (niet voor niets met hoofdletter R) is die zich steeds weer weet te vernieuwen dan is het De Staat wel. Onder de vleugels van frontman Torre Florim flirten ze met funk en tribale ritmes, introspectie en wilde humor met altijd een perfect gedoseerde hoeveelheid ‘attitude’. Dat is ook precies de reden waarom er altijd een honger is naar nieuw materiaal, terwijl het eerdere werk je nog altijd raakt en elke zaal of festival naar grotere hoogte doet stijgen. Of dat dan de headlinespot op Lowlands is, als voorprogramma van Muse of The Stones of bij ons in De Oosterpoort maakt dan eigenlijk niet uit; na een indrukwekkende CV van 14 jaar weet de band onder de bezielende vleugels van frontman Torre Florim als geen andere hoe je elk publiek om je vingers windt.

Red, Yellow, Blue
Op dit moment is De Staat druk met het releasen van hun nieuwste project; Red, Yellow, Blue. Geen studioalbum, maar een gigantische verzameling nieuwe nummers die op de digitale platforms worden uitgerold. Dit moet je zien als het eerste auditieve Rock ‘N Roll Kunstproject, dat tientallen nummers oplevert die de kleuren rood, geel en blauw weerspiegelen. Red, Yellow, Blue is een songwriting experiment waarmee anders gekeken wordt naar het concept ‘genre’. Immers probeert iedereen de muziek van De Staat te omschrijven, maar eigenlijk past geen enkel hokje echt. Rood, geel en blauw zijn de alternatieve hokjes die passen bij de verschillende stemmingen van de nummers die ze onlangs hebben geschreven.

SUPPORT: PERSONAL TRAINER

Een optreden van Personal Trainer valt te omschrijven als een verzameling liedjes die min of meer klinken als al je favo indierock grootheden, samengepakt in groots stralende pop-psalmen. Zodra het Amsterdamse collectief rondom Willem Smit (Canshaker Pi) het podium opstapt begint elke zaal te gonzen van spanning, want hoe een optreden precies verloopt weet je eigenlijk nooit van te voren. Een Personal Trainer show heeft dan ook een heerlijke jamspirit vol ongedwongen indierock. Een voorprogramma van De Staat die je zeker even mee moet pakken!

Sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen beschikbaar