De Staat

De Staat

De Staat

  • Zaterdag 26 november 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:00 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Als er een Rockband (niet voor niets met hoofdletter R) is die zich steeds weer weet te vernieuwen dan is het De Staat wel. Onder de vleugels van frontman Torre Florim flirten ze met funk en tribale ritmes, introspectie en wilde humor met altijd een perfect gedoseerde hoeveelheid ‘attitude’. Dat is ook precies de reden waarom er altijd een honger is naar nieuw materiaal, terwijl het eerdere werk je nog altijd raakt en elke zaal of festival naar grotere hoogte doet stijgen. Of dat dan de headlinespot op Lowlands is, als voorprogramma van Muse of The Stones of bij ons in De Oosterpoort maakt dan eigenlijk niet uit; na een indrukwekkende CV van 14 jaar weet de band onder de bezielende vleugels van frontman Torre Florim als geen andere hoe je elk publiek om je vingers windt.

Op dit moment is De Staat druk met het releasen van hun nieuwste project; Red, Yellow, Blue. Geen studioalbum, maar een gigantische verzameling nieuwe nummers die op de digitale platforms worden uitgerold. Dit moet je zien als het eerste auditieve Rock ‘N Roll Kunstproject, dat tientallen nummers oplevert die de kleuren rood, geel en blauw weerspiegelen. Red, Yellow, Blue is een songwriting experiment waarmee anders gekeken wordt naar het concept ‘genre’. Immers probeert iedereen de muziek van De Staat te omschrijven, maar eigenlijk past geen enkel hokje echt. Rood, geel en blauw zijn de alternatieve hokjes die passen bij de verschillende stemmingen van de nummers die ze onlangs hebben geschreven.

Sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen beschikbaar
The Mix – à la carte menu

The Mix – à la carte menu. Kom een heerlijk hapje eten in ons gloednieuwe restaurant The Mix in De Oosterpoort. Mix hier naar eigen smaak je wereldse gerechten in een kleurrijke omgeving. Geniet van heerlijk eten en muziek onder één dak en altijd op tijd in de zaal.

Bekijk menu en reserveer