De PindakaasPrins (6+)

De PindakaasPrins (6+)

Orkater & Holland Baroque Society

De PindakaasPrins (6+)

Orkater & Holland Baroque Society

  • Woensdag 2 maart 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 2 maart 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Muzikale familievoorstelling vol regen, sprookjes en barok&roll
Er was eens -niet zo heel lang geleden- een straat, waar het altijd regende, dag in dag uit. In de straat stond een huis, waar altijd ruzie was, jaar in jaar uit. In het huis woonde een gezin: een vader, een moeder en drie kinderen. Je had Esmaraldadina, zij was de oudste. Jaak was de jongste. En Valentijntino zat daartussenin.

Krokuskriebels
Deze voorstelling is onderdeel van jeugdtheaterfestival Krokuskriebels.

Op een dag besluiten de kinderen dat het genoeg is geweest. Er moet een oplossing komen voor al die ruzie en al die regen. Dan horen zij van een oude wijze man die woont in het bos (achter de speeltuin, achter het winkelcentrum, achter het nieuwe flatgebouw). Hij zou leven van de wind en praten met de dieren, misschien heeft hij de oplossing! Die avond klimmen ze uit het raam en gaan ze op zoek naar de wijze man. Een lange tocht dwars door een gigantisch sprookjesbos met stoere ninja-piraten, lieve heksen en… een pindakaasprins.

Onversneden rock & roll en zinderende barok begeleiden de drie helden op hun avontuurlijke tocht. Een voorstelling voor iedereen die weleens door de regen heeft gelopen.

“Desalniettemin kent De pindakaasprins een aantal briljante scènes. Op die momenten raken muzikaliteit en spel treffend een relativerende humor die deze voorstelling aantrekkelijk maakt.”

★★★ Theaterkrant

“Het is een prachtgezicht als de ruim twintig musici van Holland Baroque over het podium bewegen. Swingend, musicerend en fraai mee spelend met de drie acteurs dragen ze op theatrale wijze bij aan een wervelende muziektheatervoorstelling voor zes-plussers.”

★★★ Scènes

“Mocht u nog een ervaring van uniek muziektheater op uw verlanglijstje hebben staan, is de PindakaasPrins een dikke aanrader.”

Musicalsites.nl

“Een feest, deze voorstelling, die jonge kinderen meegeeft hoe mooi en spannend klassieke muziek is.”

Haarlems Dagblad

“Ik zou zeker deze voorstelling aanraden, ook als je klassieke muziek niet kent, want de muziek is heel mooi en je ziet steeds van alles gebeuren. Ook je ouders zullen het een hele leuke voorstelling vinden! Ik geef de hele voorstelling een 8!”

Cultuurbarbaartjes – Iris

“Het is een muzikaal levendige, virtuoze en betoverende voorstelling met een uitgesproken helderheid.”

Theaterinspiratie – Resa Oomen

composities en arrangementen: Judith Steenbrink, Tineke Steenbrink en Erik van der Horst * tekst: Freek Vielen * regie: Ria Marks * spel & muziek: Erik van der Horst, Kaspar Schellingerhout, Maartje van de Wetering en Holland Baroque.
Een productie van Oorkaan, Holland Baroque en Orkater.