De Nieuw Amsterdam/ Sabri Saad El Hamus

De Nieuw Amsterdam/ Sabri Saad El Hamus

PAX Europa

De Nieuw Amsterdam/ Sabri Saad El Hamus

PAX Europa

  • Maandag 9 mei 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Maandag 9 mei 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Intieme verhalen van Europeanen
In een spannende talkshow komen uiteenlopende gasten samen die de discussie aangaan, die elkaar confronteren met vragen over het Europa van toen, van nu, maar zeker ook dat van morgen. Hoe moet het verder met dit continent dat zo verscheurd dreigt te raken? Hoe bereiken we een manier van samenleven met inwoners die in achtergrond sterk van elkaar verschillen? PAX Europa toont de wrijving, de discussie en de problemen van het huidige Europa. Maar tegelijkertijd zetten de makers dit tegenover de houding die ook heerst, de hang naar saamhorigheid en verzoening; de wil om een pax, een vrede, te vinden. Een complexe kwestie, maar wel één die iedereen aangaat en urgenter is dan ooit.

Extra informatie

Extra informatie

 

‘’Met de televisieshow als metafoor probeert de voorstelling ‘Pax Europa’ van De Nieuw Amsterdam een verbinding te leggen tussen de vluchtelingencrisis en Europa dat zijn waarden nog maar moeilijk kan verwoorden.’’

Lees hier het volledige artikel

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Let op: deze voorstelling is tussen 10 juni tot 15 juni alleen te bestellen als Agenda abonnee. Vanaf 15 juni 19.30 uur start de algemene voorverkoop!

PAX Europa is deel drie van het vijfluik van Sabri Saad El Hamus over identiteit. Het is een unieke samenwerking tussen jonge en gevestigde theatermakers, van wie het merendeel zelf een migratieachtergrond heeft. Dat levert een spannende confrontatie op tussen diverse culturen en generaties, die hoe verschillend ze ook zijn, uiteindelijk allemaal één ding gemeen hebben: Europeaan zijn.

 

“Met een blik of een beweging weet de groep vaak mooi associatief beeld op te roepen, van ontheemding en verlies, tot een gevoel van trots en eigenheid”

★★★ de Volkskrant

idee en initiatief: Sabri Saad El Hamus en Michael De Cock ∙ tekst: Fikry El Azzouzi ∙ regie: Mokhallad Rasem ∙ eindregie: Gerardjan Rijnders ∙ met: Werner Kolf, Aminata Demba, Sabri Saad el Hamus e.a