De hulp / Maria Goos

De hulp / Maria Goos

Michiel de Jong en Sieger Sloot

De hulp / Maria Goos

Michiel de Jong en Sieger Sloot

  • Donderdag 28 maart 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 28 maart 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Scherpzinnige komedie van Goos

 

‘De Hulp’ is een zwarte komedie over twee mannen uit twee werelden en over de vraag: kan er vriendschap ontstaan tussen een rijk en een arm persoon? Arnoud is een jonge bankier die plotseling zijn werk en vrouw verliest en tot overmaat van ramp ook nog eens een acute hernia krijgt. Dan komt schoonmaker Lucas als hulp in huis. Via hem leert Arnoud een wereld kennen die hem voorheen onbekend was.

“Goos schetst scherpzinnig de honger naar geld. (…) Dankzij telkens verrassende verwikkelingen heeft ‘De Hulp’ een koortsachtige vaart.”

★★★★ NRC Handelsblad:

“Huishoudelijke hulp met accent en botte bankier spelen spannend spel. (…) ‘De Hulp’ bevat precies de goede elementen voor een onderhoudende voorstelling, waarin ook prima wordt geacteerd.”

★★★★ de Volkskrant:

“Met vaart en prettig zwarte humor sleuren Goos, de gedreven bankier van Michiel de Jong en de verrukkelijke Pool van Sieger Sloot je naar de navrante notie hoezeer elk handelen gestuurd wordt door eigenbelang. Dat is de lach even wegslikken, zoals dat behoort in een ware black comedy.”

★★★★ Trouw:

“Deze nieuwe Goos is bijzonder geslaagd. (…) Wie een kaartje heeft die boft.”

★★★★ Het Parooldoor
Joukje Akveld

“Acteurs Wouter de Jong en Sieger Sloot zijn zeer aan elkaar gewaagd en spelen hun rollen losjes en vermakelijk. (…) De toon van De Hulp is lichtvoetig, maar er schrijnt voortdurend van alles onder het oppervlak.”

★★★★ De Telegraafdoor
Esther Kleuver

tekst en regie: Maria Goos · spel: Michiel de Jong en Sieger Sloot