Dawn Landes

Dawn Landes

+ support: Jonah Tolchin

Dawn Landes

+ support: Jonah Tolchin

  • Woensdag 4 december 2019
  • SPOT/Lutherse Kerk, Haddingestraat 23
  • 19.00 uur: Zaaldeuren open
  • 20.00 uur: Aanvang programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 4 december 2019
  • SPOT/Lutherse Kerk, Haddingestraat 23
  • 20:00 start of event
  • (Times are subject to change)

Dawn Landes is een Amerikaanse zangeres die liedjes schrijft, geluidstechnicus is en daarbij ook ex-vrouw van zanger Josh Ritter is. De nummers die ze maakt zijn luchtige en charmante popliedjes met veel country- en folkelementen. Haar zang ligt ergens tussen Cat Power en Laura Veirs in en alles tezamen is het goed voor heel plezierige muziek.

TakeRoot presents

TakeRoot presents

Roots, country en soortgelijke stromingen met respect voor het rijke Amerikaanse muzikale erfgoed. Bekijk hier alle TakeRoot presents concerten.

Dawn Landes heeft een naam voor zichzelf gecreëerd door nummers te maken die zowel vers als tijdloos zijn. Dat Nashville in haar ziel en stem zit staat op de voorgrond van haar zelfbenoemde ‘Nashville-album’ Meet Me At The River.

Het grote publiek in Nederland kent haar stem wellicht van reclamespotjes waar ze twee van haar nummers voor leende. Zo zong ze een cover van het nummer I’m a believer (origineel van The Monkees) in een reclame voor Vicks en haar eigen nummer Straight Lines in een commercial voor deodorantmerk Axe. Ook werkte ze als studiotechnicus in een opnamestudio voor onder andere Philip Glass en Ryan Adams. Dawn Landes bracht tot nu toe een aantal albums uit, waarvan Meet Me At The River uit 2018 het meest recente werk is. In december komt ze naar Groningen voor een intiem optreden in de Lutherse Kerk.

Support: Jonah Tolchin

Op zijn vijftiende werd de jonge gitarist Jonah Tolchin al uitgenodigd door de fenomenale bluesgitarist Ronnie Earl om samen te musiceren. Tolchin zocht en vond zijn muzikale weg en bracht in 2012 een eerste langspeler in eigen beheer uit, genaamd Criminal Mind. Het debuut werd opgepikt door verschillende radiostations en niet veel later stond Tolchin op het podium van het Newport Folk Festival. Inmiddels is Tolchin niet meer weg te denken uit de scene. Verwacht hypnotiserende folkrock met een bluesy touch!