Stadsschouwburg / Guy&Roni presenteren:

Stadsschouwburg / Guy&Roni presenteren:

Romeo et Juliette-StaatstheaterOldenburg

Stadsschouwburg / Guy&Roni presenteren:

Romeo et Juliette-StaatstheaterOldenburg

  • Donderdag 30 mei 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 30 mei 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Lees hier het artikel over Romeo et Juliette in het Dagblad van het Noorden

Inleiding om 19:15

Inleiding om 19:15

Voorafgaand aan deze voorstelling is een gratis inleiding. Deuren gaan om 19.00 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

Klassieker in grootse bezetting: dans, orkest en koor
Na het grote succes van ‘Air Ways’ uit 2010 en ‘Miraculous Wednesday’ (2011) slaan het Oldenburgisches Staatstheater en choreografen Guy Weizman en Roni Haver opnieuw de handen ineen. Ze maken de choreografie voor ‘Roméo et Juliette’, een van de beste composities van Hector Berlioz (1803-1869). Het werk, dat het midden houdt tussen opera, symfonie en oratorium, wordt uitgevoerd door Tanzcompagnie Oldenburg, koor, orkest en vele solisten.

De bewondering die Berlioz koesterde voor William Shakespeare grensde aan verafgoding. De dramatische wereld die de grote Engelse schrijver in zijn werken schetste, zette de romantische Fransman in vuur en vlam. Toen Berlioz een grote gift kreeg van de beroemde violist Paganini, kon hij zich vol overgave wijden aan ‘Roméo et Juliette’. Het werk, dat hij in 1839 voltooide, fonkelt van originaliteit en week qua vorm enorm af van andere Shakespeare-adaptaties. Berlioz was er niet op uit het beroemde verhaal opnieuw te vertellen, maar wilde de emotie, de spanning en de tragiek van het stuk zo goed mogelijk in muziek vangen. Zo worden de rollen van Romeo en Julia niet bezet door zangers, maar instrumentaal vertolkt.

“Einfach zum Abheben schön.” (Nordwest Zeitung)

★★★★ Duitse pers over ‘Airways’

 tekst: Émile Deschamps, naar Shakespeare · muzikale leiding: Thomas Dorsch · choreografie: Guy Weizman & Roni Haver · zang: Linda Sommerhage; Benjamin LeClair en Ziad Nehme · dans: Pin-Chieh Chen, Alessandra Corti, Gili Goverman,Vivienne Hötger, Cordelia Lange, Antonia Zagel, Felix Berner, Miquel G. Font, Ruben Albelda Giner, Rober Gómez en Marin Lemic · m.m.v. het Opern- und Extrachor des Oldenburgischen Staatstheaters en het Oldenburgisches Staatsorchester