Club Guy & Roni

Club Guy & Roni

Phobia

Club Guy & Roni

Phobia

  • Vrijdag 22 januari 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 22 januari 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Een ode aan moed met dans en live muziek
Club Guy & Roni weet met zijn eigenzinnige aanpak het publiek steeds weer te verrassen. De dans is explosief, het spel intens, muziek de drijvende kracht, de humor uitgelaten en soms ongemakkelijk.
‘Phobia’ gaat over angst, een onruststoker die graag een eigen leven leidt. Maar wat gebeurt er als je, ondanks je vrees voor het onbekende, toch open blijft staan voor de ander? Club Guy & Roni brengt een ode aan de redelijkheid. Nee, beter nog: een ode aan moed, waarbij de angst het nakijken heeft.

Inleiding
Sander Roux, regie assistent van Guy Weizman en Roni Haver verzorgt een inleiding. Hij gaat in op de totstandkoming van deze grootschalige internationale productie en vertelt meer over de verschillende elementen dans, tekst en muziek. Wat doen de slagwerkers met botten van ezelskaken? En hoe heeft de inhoudelijke thematiek van angst uiteindelijk zijn vorm gekregen in de diverse scènes?
nagesprek
Na afloop van de voorstelling (om circa 22.00 uur) nodigen wij u van harte uit om aan te schuiven bij een informeel nagesprek in de foyer. Guy Weizman – regisseur en artistiek leider van Club Guy & Roni – zal samen met publiek, enkele castleden en gasten van buiten de kunsten, in gesprek gaan over de voorstelling en het thema angst. Praat u mee? Of luistert u mee? Schroom niet…

Inleiding Sander Roux, regie assistent van Guy Weizman en Roni Haver verzorgt een inleiding. Hij gaat in op de totstandkoming van deze grootschalige internationale productie en vertelt meer over de verschillende elementen dans, tekst en muziek. Wat doen de slagwerkers met botten van ezelskaken? En hoe heeft de inhoudelijke thematiek van angst uiteindelijk zijn vorm gekregen in de diverse scènes? nagesprek Na afloop van de voorstelling (om circa 22.00 uur) nodigen wij u van harte uit om aan te schuiven bij een informeel nagesprek in de foyer. Guy Weizman – regisseur en artistiek leider van Club Guy & Roni – zal samen met publiek, enkele castleden en gasten van buiten de kunsten, in gesprek gaan over de voorstelling en het thema angst. Praat u mee? Of luistert u mee? Schroom niet…

Bram Douwes leidt het gesprek.

English
Homage to courage with dance and live music
Club Guy & Roni always surprises their audience with their recalcitrant working method. The dance is explosive, the play intense, music the driving force, the humor is elated and sometimes awkward. ‘Phobia’ is about fear, a troublemaker who likes to live a life of its own. But what happens when you, despite the fear of the unknown, remain open towards others? Club Guy & Roni brings an ode to reason. No, even better: an ode to courage, in which fear is left behind.

 

“Ze maken er een extreem kijkspel van”

Dagblad van het Noorden

“Wie zijn die globetrotters met overvloedige stijl voor wie Nederland eindelijk warmloopt?”

de Volkskrant

“Een wervende explosie van beweging”

NRC Handelsblad

“Krachtige scenes met weergaloze dans”

Dagblad van het Noorden

“Phobia wordt gedragen door de fantastische dansscènes, waarbij de opzwepende en indringende muziek van Slagwerk Den Haag heel effectief (en heel hard) de onheilssfeer versterkte. Neem het prachtig gestileerde tweegevecht tussen Chapela en Adam Peterson, die als twee baltsende vogels om elkaar heen draaiden.”

★★★★ Dagblad van het Noorden

“Het ensemble, voor de gelegenheid uitgebreid met de dansers van het Sloveense En-Knap, is perfect. Of het nu een spannend liefdesduet betreft of een virtuoze groepsdans, alles overtuigt. Ook de muziek van Slagwerk Den Haag is ongelooflijk rijk, van de wonderbaarlijke elektronisch vervormde klanken die voortgebracht worden uit beenderen van dode dieren tot het polyritmische tikken.”

★★★ Theaterkrant

Choreografie: Guy Weizman en Roni Haver, Compositie: Hugo Morales en Pepe Garcia, Muzikale leiding: Fedor Teunisse, Tekst / dramaturgie: Martijn de Rijk en Bas Heijne, Dans en spel: Camilo Chapela, Angela Herenda de Kroo, Dunja Jocic, Veerle van Overloop, Adam Peterson, Luke Thomas Dunne, Ana Štefanec, Tamás Tuza, Ida Hellsten, Bence Mezei, Slagwerk: Pepe Garcia, Niels Meliefste, Frank Wienk