BOG

BOG

MEN

BOG

MEN

  • Donderdag 11 mei 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 11 mei 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

BOG. is het collectief van theatermakers Sanne Vanderbruggen, Judith de Joode, Benjamin Moen en Lisa Verbelen. Opgericht in 2013 na hun eerste voorstelling ‘BOG. een poging het leven te herstructureren’ die dat jaar op Theater aan Zee de Jong Theaterprijs wint. Daarnaast wordt de tekst ook genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs waar het de prijs van de studentenjury wint. BOG. maakt theater vanuit het verlangen naar overzicht en een objectieve blik. Het zoomt uit op alles waar de mens vat op tracht te krijgen maar te groot is om vast te pakken.

In de theatervoorstelling ‘MEN.’ bevraagt BOG. de menselijke mening en de mogelijkheid het met elkaar (on)eens te zijn. ‘MEN.’ staat voor mensen, voor wat men vindt. ‘MEN.’ onderzoekt de menselijke MENING.

“Een bezwerende bespiegeling op het leven.” (Theaterkrant****)

———

De BOG.WOG.050 is een week vol werk van theatercollectief BOG. Tijdens deze week spelen zij niet alleen bijna al hun voorstellingen (ONE. op woensdag, MEN. op donderdag, GOD. op vrijdag en de Engelse versie van BOG. op zaterdag), ook nodigen ze muzikanten en sprekers uit, spelen ze onaf werk of een andere versie van eerder werk en is er een tentoonstelling van beelden die de makers onderweg hebben verzameld.

Op woensdag vindt er om 19:30 een tekstlezing van BOG. plaats door oudere acteurs. Deze tekstlezing is (gratis) toegankelijk op vertoon van je ticket voor een van de voorstellingen tijdens de BOG.WOG.050 (‘ONE.‘, ‘MEN.’, GOD.’ of ‘BOG.‘). Meld je wel even van tevoren aan via info@grandtheatregroningen.nl, want er is een beperkt aantal plaatsen.