Bellevue Producties/Eva Jansen Manenschijn

Bellevue Producties/Eva Jansen Manenschijn

Niemandsland

Bellevue Producties/Eva Jansen Manenschijn

Niemandsland

  • Donderdag 26 april 2018
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 26 april 2018
  • start of event
  • (Times are subject to change)

De voorstelling ‘Niemandsland’ is wegens te weinig belangstelling geannuleerd. Bezoekers van de voorstelling zijn geinformeerd.

Waar ben je thuis?

Na veertien jaar keert een pianist terug naar zijn geboorteplaats. Op de berg waar zijn moeder kort geleden is begraven, treft hij een jonge vrouw met wie hij is opgegroeid. Hij was de zoon en zij de werkster, een arbeidsmigrant.  Wat proberen hun gezamenlijke herinneringen uit het verleden hen nu te vertellen? Waar zijn we thuis? Kunnen we wonen in de muziek, of alleen in de stilte van een huis?

In een filmische en muzikale compositie van gedachten en ervaringen, waarin heden en verleden vervloeien, zoeken twee ontheemden bescherming bij elkaar; in een poging hun eenzaamheid te ontvluchten.

Quote uit het script

Quote uit het script

“Jij keek naar de schepen aan de horizon. Dat onbewoonde gebied. Waar niemand woont. Waar iedereen op doorreis is. De doorreis. Dat is alles.”

Eva Jansen Manenschijn schreef met Niemandsland een intieme voorstelling in een beeldende, poëtische taal, die doet denken aan de toneelstukken van Marguerite Duras en Jon Fosse.

”Pas als de gevoelens van hun personages voor elkaar steeds heftiger worden, en het niet uiten ervan haast ondraaglijk, laten ze uiteindelijk, ogenschijnlijk ertegen vechtend, vooral met lichaamstaal toch meer expliciet die gevoelens zien. Niet makkelijk voor acteurs. Maar Alwin Pulinckx en Anne-Chris Schulting slagen wat mij betreft cum laude voor die moeilijke opdracht.”

★★★★ RiRo Toneelrecensies

“Hun samenspel knettert en de dialogen zijn spannend en snel.”

★★★ de Volkskrant

”De twee weten de sfeer van een in de knop geknakte relatie knap te treffen.”

★★★ Parool

spel Tijn Docter, Anne-Chris Schulting tekst Eva Jansen Manenschijn regie Eva Tijken vormgeving & kostuumontwerp Janne Sterke, Nelli Bodt muziek Christiaan Verbeek dramaturgie Florian Hellwig, Tom Helmer