Barbara Pravi

Barbara Pravi

Barbara Pravi

  • Zondag 3 april 2022
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15: Aanvang programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Frankrijk had dit jaar met Barbara Pravi natuurlijk een ijzersterke troef in handen op het Eurovisie Songfestival. Het scheelde ook maar een haar of ze was met het prachtige Voilà in de voetsporen getreden van illustere namen als Frida Bocara en Marie Myriam, die het festival in respectievelijk 1969 en 1977 wonnen.

Pravi was met Voilà al weken de grote topfavoriet bij de bookmakers. De kwetsbare vertolking van het lied leverde de 28-jarige zangeres vergelijkingen op met Franstalige iconen als Édith Piaf en Jacques Brèl, niet geheel toevallig ook twee van haar grote inspiratiebronnen.

Helemaal uit de lucht vallen komt het succes natuurlijk niet. Pravi schreef eerder het winnend nummer van het Junior Eurovisiesongfestival 2020, werkte samen met onder anderen Jaden Smith en nam deel aan de opnames van Debout Les Femmes, het officiële nummer van de Franse vrouwenbevrijdingsbeweging.

Op 3 april 2022 komt de frêle Franse naar Groningen voor een bijzondere show in de Stadsschouwburg en voor die tijd verschijnt ook haar nieuwe album. Le retour de la chanson française est là.