Another kind of blue

Another kind of blue

Wave

Another kind of blue

Wave

  • Woensdag 9 februari 2022
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Choreograaf David Middendorp – bekend van Britain’s Got Talent – komt terug naar Groningen met een verrassende en spannende mix van moderne dans en technologie.

Ze geven en ze nemen, ze komen en ze gaan, het zijn de golven van ons bestaan. Het veranderen van de seizoenen, de golven in de zee, maar ook geluids- en signaalgolven, we zijn er continu door omgeven. Ze zijn er altijd en overal.

Hoeveel invloed heeft de mens op deze door de natuur en technologie gecreëerde golven? We willen graag geloven dat wij de golf kunnen vormen, maar misschien is dat slechts een illusie. In WAVE, de nieuwe avondvullende voorstelling van Another Kind of Blue, onderzoekt choreograaf David Middendorp welke rol deze golfbewegingen spelen in ons leven. De vier choreografieën waaruit WAVE bestaat, Airman, Frequentie & Frequentie², 15 Minute Universe en Hands ON Stagewerpen elk hun eigen blik op deze bijzondere dans tussen mens, natuur en technologie.

Zandpatronen, geluidsgolven en wereldleiders

In het gloednieuwe Frequentie & Frequentie² spelen zandpatronen, geluidsgolven en repeterende dansfiguren een fascinerend bewegingsspel met elkaar. Ook nieuw op het repertoire is Wereldleiders 2.0, geïnspireerd op een tv-dialoog tussen Hillary Clinton en Donald Trump, die elkaar op een kinderlijk directe en wrede manier voor het oog van de wereld totaal afbraken en vernederden.

Drones, animaties en het fenomeen selfie

Daarnaast zie je drie van Middendorps beste en geliefdste dansstukken: Airman, Flyland in a room en Face Machine. Met respectievelijk drones, levensgrote animaties en een op het fenomeen selfie geïnspireerde choreografie laat Middendorp de echte en de digitale wereld samensmelten in spectaculaire beelden en zet hij je op een speelse manier aan het denken over hoe technologie ons leven en onze wereld beïnvloedt.

AIRMAN           
Een duet tussen mens en techniek waarin een zwerm drones de belichaming vormt van het menselijk bewustzijn.

FREQUENTIE & FREQUENTIE²
In dit tweeluik gaan de dansers een dialoog aan met zandpatronen die gecreëerd worden door het wiskundige ritme van de natuur.

15 MINUTE UNIVERSE
Spelend met de relativiteit van tijd en ruimte bouwen de dansers met behulp van motion capture binnen vijftien minuten hun eigen universum en breken ze het ook weer volledig af.

HANDS ON STAGE
Spreken zonder ook maar een woord te gebruiken. Hands ON Stage is een ode aan de manier waarop we communiceren met onze handen.

 

 

“Het vereist wat technisch vernuft maar dan heb je ook letterlijk een gekkegezichtenmachine. Technisch minstens zo ingenieus is Middendorps nieuwste creatie Wereldleiders, die als enige van de vijf choreografieën ook zwartgallig en verontrustend durft te zijn.”

– Theaterkrant over Face Machine en Wereldleiders

“Choreograaf David Middendorp verbluft met dansers en drones die samensmelten in een betoverende wereld.”

– de Volkskrant ★★★★ over Airman

“Vernieuwend dansspektakel.”

– Eindhovens Dagblad over o.a. Airman en Flyland

ARTISTIEKE LEIDER & CHOREOGRAAF David Middendorp REPETITORS Antonino Milazzo, Richèl Wieles DANSERS Aya Misaki, Teresa Royo, Evelyn Hutchings, Gijs Hanegraaf, Richèl Wieles, Marijn Jansen (stagiaire) TECHNIEK Marco van der Velde, Stefan Bandalac & Valentino Russo VISUALS Mathijs Brussaard HARDWARE ONDERSTEUNING Sander Boutestijn, Frenk Kok en Niels Kloet DESIGN & UITVOERING ZANDSLINGER Pink Steenvoorden en Marco van der Velde ONTWERP CHLADNI PATRONEN Bas van der Linden