Amsterdam Sinfonietta & Wouter Hamel,

Amsterdam Sinfonietta & Wouter Hamel,

Ruben Hein en Kris Berry

Amsterdam Sinfonietta & Wouter Hamel,

Ruben Hein en Kris Berry

  • Donderdag 17 januari 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 17 januari 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Wegens ziekte heeft Ane Brun haar tournee moeten annuleren. Zij wordt vervangen door Wouter Hamel, Ruben Hein en Kris Berry.

Breder dan Klassiek
Eerdere gasten van Amsterdam Sinfonietta waren onder meer Cristina Branco, Wende Snijders en afgelopen jaar Ellen ten Damme. Het orkest is blij met de samenwerking met maar liefst drie artiesten voor de komende tour, die allen afgelopen maand Radio 6 Soul & Jazz Awards in de wacht sleepten. Wouter Hamel, Ruben Hein en Kris Berry gaan niet alleen de samenwerking met het orkest aan, maar ook met elkaar: in verschillende combinaties brengen ze een frisse mix van soul en jazz met een vleugje klassiek.

Jazzmusicus Wouter Hamel is geen onbekende in de concertzaal. Nadat hij in 2009 een wereldwijd platencontract tekende met het Britse label Decca (Universal), nam zijn carrière een hoge vlucht en treedt hij wereldwijd op.

Zanger en pianist Ruben Hein stond als pianist van Hans Teeuwen, Benjamin Herman en Pete Philly & Perquisite op festivals als Lowlands en North Sea Jazz Festival.

De van Curaçao afkomstige zangeres Kris Berry werd meteen vergeleken met artiesten als Caro Emerald of zelfs Billy Holiday en kreeg een uitnodiging van het North Sea Jazz Festival. Haar muziek laat zich omschrijven als een mix van pop, jazz rhytm&blues, folk en Caribische klanken.

concertmeester en viool: Candida Thompson
zang: Wouter Hamel, Ruben Hein en Kris Berry