Ambrose Akinmusire

Ambrose Akinmusire

featuring Brussels Jazz Orchestra

Ambrose Akinmusire

featuring Brussels Jazz Orchestra

  • Vrijdag 11 oktober 2019
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Ambrose Akinmusire wordt de nieuwe ‘Prince of Darkness’ van de jazztrompet genoemd, een eretitel die sinds de jaren vijftig was voorbehouden aan Miles Davis. Jazz, hiphop, hedendaags klassiek, experimentele pop; het wordt allemaal met zo veel durf en daadkracht verweven dat je niet anders dan geïntrigeerd en vaak verbluft naar zijn muzikale avonturen kan luisteren. Brussels Jazz Orchestra nodigt hem uit voor een korte reeks concerten. Het repertoire bestaat uit Akinmusire’s eigen composities, in arrangementen van Jim McNeely. Voor de liefhebbers van gedurfde, baanbrekende jazz een absolute must see. Vrijdag 11 oktober strijken ze neer in De Oosterpoort.

Jazz and Beyond

Jazz and Beyond

Bekijk hier het gehele jazz-aanbod van dit seizoen.

Jong geleerd is oud gedaan

Zijn bijzondere familienaam dankt Ambrose Akinmusire aan zijn Nigeriaanse ouders, de ontplooiing van zijn uitzonderlijk talent aan de Amerikaanse jazz scene waarin hij opgroeide. Ambrose werd geboren in Oakland, Californië en was als tiener al een veel belovende muzikant. Hij speelde nog in het Berkeley High School Jazz Ensemble toen Steve Coleman hem na een workshop uit de schoolbanken plukte. Vandaag de dag is hij een van de toonaangevende vertegenwoordigers van de hedendaagse jazz.

Prijzen

Awards als de Thelonious Monk International Jazz Competition Award (2007) en het Downbeat Critics Survey (2012) bevestigen alleen maar: Akinmusire’s muziek getuigt van een virtuoze beheersing van instrument en materiaal, waarbij hij zich nooit verliest in oppervlakkige doeltreffendheid, maar steeds een artistieke visie van intellectuele hoogte en emotionele diepte formuleert. Dit belooft een spannende avond vol muzikale uitspattingen!

Tromp open

Tromp open

Lekker eten kan ook in De Oosterpoort! Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom in ons restaurant Tromp. Bekijk de menukaart of reserveer een tafel via Couverts.