3FM presents: Editors

3FM presents: Editors

support: Victories at Sea

3FM presents: Editors

support: Victories at Sea

  • Dinsdag 25 februari 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 25 februari 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Na een groots concert in de Ziggo Dome in Amsterdam afgelopen oktober, heeft de Britse band Editors besloten dat ze nog niet klaar zijn met Nederland. Ze komen terug voor twee shows, dit keer in een intiemere setting. Met de shows in De Oosterpoort en Tivoli wil de band terug naar de roots, waar het allemaal begon: de clubs.  

De single A Ton Of Love van het in juni verschenen album ‘The Weight Of Your Love’, was al 3FM Megahit. Sinds het debuutalbum ‘The Back Room’ uit 2005 is het snel gegaan voor de band. Alle drie voorgaande albums van Editors behaalden de gouden status en de band deed grote shows op diverse festivals en in grote zalen.

In De Oosterpoort en Tivoli zullen in februari veel van de bekende hits langskomen, zoals Munich, Smokers Outside the Hospital Doors en Papillon en uiteraard ook A Ton Of Love.  

Lees een interview met Willem Bemboom van OOR

Support: Victories at Sea

De driekoppige band ‘Victories at Sea’ zijn afkomstig uit Birmingham en maken zinderende, synth-heavy pop. In hun driejarige bestaan als band hebben ze, af gezien van een paar tracks online, tot voor kort nog geen materiaal gepubliceerd. Op 3 juli 2013 is hun eerste EP uitgebracht, genaamd: ‘In Memory Of’. Inmiddels wordt Victories at Sea algemeen al erkend als een van de meest veelbelovende talenten van de Birmingham.

“Waar de diepe bariton van frontman Tom Smith op de derde plaat nog een duidelijk herkenningspunt vormde, horen we dat de zanger hier behoorlijke groei en durf toont. Dat dit alleen maar toe te juichen valt, blijkt met name uit het wonderschone What Is This Thing Called Love, waarop Smith met een aangename kopstem zingt.”

Lees de volledige albumrecensie.

★★★★ Albumrecensie Nu.nl (Pierre Oitmann)