Zefiro Torna & Laika

Zefiro Torna & Laika

BALSAM

Zefiro Torna & Laika

BALSAM

  • Dinsdag 9 november 2021
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Het Vlaamse Zefiro Torna & Laika brengen met BALSAM een – zoals de gezelschappen het zelf omschrijven – ‘alchemistisch concert’, waarin de live uitgevoerde muziek samensmelt met verrassende geuren, smaken en sensaties. 

De bedwelmende muziek voert u mee langs mystieke klanken van Hildegard Von Bingen, vijftiende-eeuwse polyfone muziek, traditionele gezangen uit Portugal, Griekenland en IJsland, en eigen composities. Ondertussen bent u getuige van fascinerende alchemistische processen. Olie stolt tot eetbare parels, een bloemknop geeft een elektrische sensatie, een mineraal blijkt een zoete lekkernij.

Yoram Ish-Hurwitz, programmeur klassieke muziek, over dit concert
“Een samenwerking zoals tussen het internationaal gerenommeerde muziekensemble Zefiro Torna en het theatergezelschap Laika zie je zelden. De inmiddels platgeslagen term totaalbeleving krijgt bij deze zinnenprikkelende concertvoorstelling voor mij echt een nieuwe lading. Steeds werd ik verrast door de subtiele muzikale en theatrale wendingen. De bijzondere opstelling van spelers en publiek maar ook het gebruik van licht en duisternis maakte het soms een bijna rituele ervaring. De stellage vol fascinerende flesjes, buisjes en poeders die zij gebruiken is zo groot dat wij de voorstelling moesten verhuizen naar de grote zaal. En dat terwijl er maar 150 mensen passen!”

BALSAM verwent je oren, ogen en smaakpapillen. (…) Een bezwerend muziektheaterritueel waarbij je vingers en duimen moét aflikken.”
Knack Magazine

“Als in een oerritueel prikkelen de drie magiërs het publiek met hun handelingen, hun ritmische danspassen, hun brouwsels en hapjes. De bedwelming gebeurt echter vooral door de muziek en het gezang van de musici van Zefiro Torna. Zij zijn dé muzikale sjamanen, die tussen de alchemisten en het publiek staan en heerlijke melodieën uit hun gamma van instrumenten toveren.”
Theaterkrant

Muze