Ella van Poucke & Nathalia Milstein

Ella van Poucke & Nathalia Milstein

Dutch Delight

Ella van Poucke & Nathalia Milstein

Dutch Delight

  • Donderdag 19 december 2024
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 19 december 2024
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start of event
  • (Times are subject to change)

Nederland telt een flink aantal uitzonderlijk goede cellisten. Dus als je zoals Ella van Poucke (1994) wordt gezien als een van de uitblinkers van je generatie, ben je echt waanzinnig goed. Ella groeide op in een muzikaal gezien – haar ouders zijn musici en broer Nicolas een gevierd klassiek pianist. In 2021 verscheen haar internationaal lovend ontvangen debuutalbum met cellowerken van Schumann, een componist die ze al op jonge leeftijd adoreerde: “Meteen al bij het begin hang je aan haar lippen. Ze tovert een prachtige, zangrijke, honingachtige toon uit haar instrument”, schreef Het Parool. Vorig jaar verscheen haar tweede album, dat vrijwel geheel is gewijd aan Rachmaninov.

Voor de pauze gaat NPO Klassiek presentatrice Beitske de Jong met Ella in gesprek en leer je haar op een meer persoonlijke manier kennen. Na de pauze duikt Ella samen met de Franse pianiste Nathalia Milstein in de werelden van Janácek, Prokofjev en Schumann, die allen een diepe liefde koesterden voor sprookjes, natuur en poëzie. Laat je meevoeren naar het hoog romantische dromenland van Schumann, door het poëtische Pohadka (sprookje) van Janácek en door de Cellosonate van Prokofjev, wiens meesterschap voor het schrijven van balletmuziek ook terug te horen is in dit heroïsche werk.

Programma en bezetting
Robert Schumann: Fantasiestücke op.73
Leos Janácek: Pohadka voor cello en piano
Robert Schumann: 3 Romances op.94
Sergei Prokofjev: Sonate voor cello en piano op.119 in C

cello: Ella van Poucke | piano: Nathalia Milstein

Dutch Delight
Tijdens Dutch Delight ontmoet je de supertalenten van de Nederlandse klassieke muziek en maak je kennis met hun verrassendste kanten. Voor de pauze is er een interview met de musici, waardoor je allerlei leuke en interessante weetjes hoort die je niet in een doorsnee concertprogramma leest. Daarna geniet je een uur lang met net iets nieuwsgierigere oren van de muziek.

“Meteen al bij het begin van het Adagio & Allegro hang je aan haar lippen. Ze tovert een prachtige, zangrijke, honingachtige toon uit haar instrument.”
Het Parool over de Schumann-cd

“Dit is muziek om aandachtig te beluisteren, omdat ze haar grote diepgang versluiert met bescheidenheid. (…) Feeërieke schoonheid die je de adem beneemt.”
NRC **** over de Schumann-cd

“An impressive debut album from a soloist whose performances I look forward to hearing more of in the future.”
Gramophone over de Schumann-cd

Abonnement Dutch Delight

Onderdeel van het Vers abonnement

Nieuw talent ontdek je met het vers-pakket. Stel je eigen programma samen met nieuwe talenten over alle genres heen, van muziek, theater en dans tot cabaret.
3 kaarten voor €51,-

>Bekijk het abonnement

Alleen vrije zitplaatsen beschikbaar
The Mix – à la carte menu

Kom lekker eten in ons à la carte restaurant The Mix in De Oosterpoort. Geniet van heerlijk eten, een gezellige sfeer en muziek onder één dak en je bent altijd op tijd in de zaal.

Bekijk menu en reserveer