suze who? EP Release Party

suze who? EP Release Party

Zeevonk Records presents: suze who?, wh^rl en WIllie Darktrousers

suze who? EP Release Party

Zeevonk Records presents: suze who?, wh^rl en WIllie Darktrousers

  • Vrijdag 24 november 2023
  • SPOT/Der Aa-theater, Akerkstraat 11
  • 20:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 24 november 2023
  • SPOT/Der Aa-theater, Akerkstraat 11
  • 20:30 start of event
  • (Times are subject to change)

De muziek van suze who? past naadloos in de klassieke folktraditie, maar zoekt nadrukkelijk naar een eigen sound. Met het soloproject wil Suze Commandeur (The First Wolf) de muziek waarmee ze opgroeide tot iets eigens maken. In het Der Aa-Theater presenteert suze who? haar debuut-EP, bijgestaan door multi-instrumentalist Heta Salkolahti (Town of Saints). Op de plaat komen banjo en gitaar samen met lo-fi elektronica. Eigen werk en traditionals gaan moeiteloos samen op het titelloze debuut.

Zeevonk
Met de komst van Zeevonk Records is Groningen een muzieklabel en kunstcollectief rijker. Zeevonk, het eencellige diertje dat oplicht als het door elkaar wordt geschud, kan in grote getallen de hele zee laten schijnen. In diezelfde geest wil Zeevonk Records de Groningse muziek- en kunstscène laten stralen. Naast suze who? spelen op de avond wh^rl en Willie Darktrousers.

Willie Darktrousers
Gewapend met een rammelende gitaar, een stem als een gebroken huwelijk en zwartgallige maar kloeke teksten sleurt Willie Darktrousers je dwars door zijn bizarre fantasiewereld. Hij zingt graag over pech en magie en de dood en het leven. Willie componeerde ook muziek voor voorstellingen van de Peergroup, de Poezieboys en werkte samen met vele dichter en schrijvers waaronder Joost Oomen, Dean Bowen en Maxime Garcia Diaz.

wh^rl
wh^rl maakt doorgaans stemmige, soms freaky aan lo-fi rakende songs, melancholisch doch ook wringend. Niet per sé neerslachtig, eerder verzuchtend. Ogen dicht, oordoppen uit. Referenties? Ach…laten we zeggen dat Jurgen het werk van Phil Elverum, Lou Barlow, Bonnie Prince Billy/Palace en David Pajo zeer waardeert en daar geenszins op lijkt. 

Alleen staplaatsen beschikbaar