Yuri Honing Acoustic Quartet

Yuri Honing Acoustic Quartet

Yuri Honing Acoustic Quartet

  • Woensdag 27 maart 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 27 maart 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

De Volkskrant gaf onlangs ***** aan Yuri Honing Acoustic Quartet voor hun optreden tijdens Winterreisse 5 in Paradiso. Voor de volledige recensie klik hier

Let op: alleen zitplaatsen (ongeplaceerd)

Winnaar VPRO/Boy Edgar Prijs 2012

Yuri Honing ontving in januari de VPRO/ Boy Edgar Prijs 2012, de belangrijkste jazzprijs van Nederland. Zijn nieuwe album ‘True’ werd opgenomen in Berlijn, een stad die bruist van nieuwe initiatieven en tegelijkertijd een rijke historie heeft en daarmee naadloos
aansluit bij wat de saxofonist vertegenwoordigt. Honing heeft nooit een onderscheid gemaakt in stijl – jazz is not a style, but a language – en bewijst opnieuw hoe je op smaakvolle wijze jazz en pop kunt mengen tot een geheel dat velen zal aanspreken.

 

“De compositie True van het Yuri Honing Acoustic Quartet is met stip binnengekomen in de lijst van mooiste Nederlandse jazzcomposities. Het verhult niets, schittert in puurheid en creëert een ongelooflijke hoeveelheid ruimte.”

★★★★★ Volkskrantdoor
Tim Sprangers

Yuri Honing – North Sea Jazz Legendary Concerts
Mojo, AVRO en NTR werken samen aan deze mooie serie North Sea Jazz Legendary Concerts voor het label Bob City, waarin ook een deeltje gewijd is aan Yuri Honing, inmiddels een van Nederlands grootste saxofonisten. Deze ronduit schitterende compilatie kent als hoogtepunten een vurige cover van David Bowies Space Oddity, een bezwerende versie van Wasted met zang van Sarah Bettens en een prachtig duet op de DVD met pianist Misha Mengelberg.

★★★★★ Albumrecensie Yuri Honing door Platomania

saxofoon: Yuri Honing
piano en harmonium: Wolfert Brederode
contrabas: Mark Haanstra · drums: Joost Lijbaart