YUNDI (piano)

YUNDI (piano)

Winnaar Chopin Concours Warschau

YUNDI (piano)

Winnaar Chopin Concours Warschau

  • Zaterdag 2 maart 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 2 maart 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Het concert van Yundi is geannuleerd vanwege werkzaamheden in China. Het concert kon helaas niet worden verschoven naar een latere datum. Wanneer u kaarten voor dit concert heeft gekocht zullen wij het voor deze kaarten betaalde bedrag op uw rekeningnummer terugstorten. U hoeft hiervoor verder niets te doen.

Werken van Beethoven en Chopin

“Weinig pianisten zijn in staat zo gaaf, zo verzorgd, zo gedetailleerd en zo genuanceerd te spelen” (Luister)

Winnaar Chopin Concours Warschau

De wereldbevolking telt ruim een miljard Chinezen. Naar het schijnt heeft bijna een kwart daarvan pianoles, waarvan twintig miljoen zelfs op professionele wijze. Van hen is YUNDI – naast Lang Lang en Yingdi Sun – een van de zeer weinigen die wereldwijd de
klassieke podia betovert. In 2000 werd YUNDI als achttienjarige de jongste winnaar ooit van het befaamde Chopin Piano Concours in Warschau. Opmerkelijk, zeker als u bedenkt dat de eerste prijs al sinds 1985 niet meer was toegekend. De componist waarmee het allemaal begon is hij al die jaren trouw gebleven. Sterker: YUNDI is een van de beste Chopin-vertolkers ter wereld. En dus staat de Pools-Franse componist ook vanavond op het programma, naast Beethoven.

 

werk van Beethoven en Chopin