Winnipeg Symphony Orchestra & Singers

Winnipeg Symphony Orchestra & Singers

en Toonkunstkoor Amsterdam

Winnipeg Symphony Orchestra & Singers

en Toonkunstkoor Amsterdam

  • Woensdag 6 mei 2020
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Met dit bijzondere concert staan we stil bij de 75e herdenking van de bevrijding van Nederland en Groningen door Canadese soldaten in 1945. Veel van hen maakten deel uit van regimenten die afkomstig waren uit de buurt van Winnipeg. Meer dan 7500 Canadezen verloren destijds hun leven.

Het Winnipeg Symphony Orchestra eert hen met de Heilige Graal der symfonieën, geschreven door een man die met hart en ziel stond voor vrijheid, gelijkheid en broederschap: de Symfonie nr. 5 van Beethoven. Met de eerste vier noten, kort-kort-kort-lang, stonden in de Tweede Wereldoorlog in morsecode voor de letter V van Victory. Daarnaast is er de indrukwekkende Messe Solennelle van Berlioz.

Eerbetoon

De avond opent met een nieuw werk van Matthew Whittall, een Canadese componist die eigenzinnig bruggen slaat over alle genres heen. Bijgestaan door de Winnipeg Singers, Toonkunstkoor Amsterdam en drie solisten (onder wie bariton Henk Neven) belooft dit een indrukwekkend eerbetoon te worden.

Programma
Whittall: Nieuw werk
Beethoven: Symfonie nr. 5
Berlioz: Messe solennelle

Inleiding

Inleiding

Voorafgaand aan dit concert is er een inleiding door Philip Ruitenberg om 19.00 uur. Deuren gaan om 18.45 uur open. Kaarten à € 2,75 kunt u meebestellen bij uw bestelling of apart bestellen wanneer u al kaarten heeft.

Restaurant Tromp

Restaurant Tromp

Lekker eten kan ook in De Oosterpoort! Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom in ons restaurant Tromp. Bekijk de menukaart of reserveer een tafel via Couverts.

WNMF – Concert 5
Prijs incl. pauzedrankje en garderobe.

dirigent: Daniel Raiskin ∙ sopraan: Renate Arends ∙ bariton: Henk Neven ∙ tenor: Andrew Haji ∙ koordirigent: Yuri Klaz