White Lies

White Lies

+ support: Charming Liars

White Lies

+ support: Charming Liars

  • Maandag 18 april 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 17:30 uur: Restaurant The Mix open
  • 20:00 uur: Start Programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Maandag 18 april 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:00 start of event
  • (Times are subject to change)

Deze Britse indierockers hoeven we waarschijnlijk niet meer aan je voor te stellen, maar voor de zekerheid: White Lies is very eighties en toch helemaal van nu. Op maandag 18 april komt de groep weer voor een show naar De Oosterpoort en neemt gloednieuw werk mee!

White Lies brak in 2009 door met debuutalbum To Lose My Life… en de daarvan afkomstige gelijknamige single. Verrassend want op zich deed de band niet zo heel veel nieuws. Er werd vooral voortgeborduurd op de sound van jaren-tachtig-acts en grote namen uit de tweede postpunkgolf in de jaren ’90. Maar White Lies doet het dan wel weer zó goed dat je er niet omheen kan. In 2019 verscheen het meest recente album, Five, waarop de groep gewoon lekker verder surft op de postpunkgolf.

Februari  komt het nieuwe album As I Try Not To Fall Apart uit met meesterlijke nummers als I Don’t Wanna Go To Mars  en titelsong As I Try Not To Fall Apart.

Support act: Charming Liars
Charming Liars brak in 2019 door met debuutalbum Thought, Flesh and Bone, de akoestische EP Bare Bones en Live 2019, een album dat werd opgenomen tijdens concerten in onder andere New York, Los Angeles, Seattle, Oslo en Amsterdam. Ondanks de uitdagingen van de afgelopen twee jaar heeft de groep ook daarna niet bepaald stilgezeten. Zo sloot de band 2020 af met de spetterende videoserie Live Sounds Of 2020, waarop de energie van hun door de fans zo gemiste liveshows werd vastgelegd. En ook in 2021 was er nieuwe muziek in de vorm van de EP’s Sequence 1: Noise Maker en Sequence 2: The After. Meer dan genoeg om in april op pad te gaan met White Lies.

Charming Liars vervangt de eerder aangekondigde support act Blood Red Shoes.

Sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen beschikbaar

The British post-punk band White Lies probably doesn’t need any further introduction, but we will give it go anyway.

White Lies quickly conquered the world in 2009 with their breakthrough debut album To Lose My Life… Which did come as somewhat of a surprise: at first glance the band is just riding on the coattails of 80s bands and more recent post-punk from the nineties.

But while they may not win top prize for innovation, they more than make up for it in execution. Just join us April 18 at De Oosterpoort, and you will understand why.