Wende – Mens / Op zoek naar

Wende – Mens / Op zoek naar

het gevaar en het wonder van een mens te zijn

Wende – Mens / Op zoek naar

het gevaar en het wonder van een mens te zijn

  • Zaterdag 11 maart 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 11 maart 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

“Ik ben een vrouw, ik woon en leef in de stad, hier zoek ik mijn geluk en mijn kansen. Zie hoe ik bang en laf ben, en soms moedig. Hoe ik faal en soms overwin.”

Pop van eigen bodem
Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Pop van eigen bodem Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Bekijk hier het gehele aanbod Pop van eigen bodem.

Wende ontwikkelde zich de afgelopen jaren als een van de meest veelzijdige en spraakmakende artiesten en performers van Nederland. Of het nu pop, elektro, klassiek of hedendaagse muziek is, of zelfs een film, ze slaagt er steeds weer in haar publiek diep te raken. Rode draad bij alles wat ze doet; Wende wil verhalen vertellen, met een eigen stem en kracht,  dwars door alle genres heen.

Ze benaderde gerenommeerde schrijvers als Dimitri Verhulst, Arnon Grunberg en Typhoon om samen met haar nieuwe verhalen en songs te schrijven over wat het is om mens te zijn in onze tijd. Een tijd waarin we meer dan ooit teruggeworpen lijken op onszelf, onze angsten en de vraag hoe we ons moeten verhouden tot wat er om ons heen gebeurt.
Wende gaat met deze schrijvers op zoek naar de schoonheid, de lelijkheid, het gevaar en het wonder van mens te zijn en zingt over haar eigen angst, eenzaamheid, zoektocht, liefde, land en stad. Het resultaat is een intieme, verrassende en confronterende reis door  een leven vol van miniatuurvertellingen.

Zo keert Wende met deze voorstelling op een moderne manier terug naar haar wortels, naar het chanson, een liedvorm die als geen ander de traditie kent de kern van het menszijn te willen raken.

Regisseur Marcus Azzini (artistiek directeur van Theatergroep Oostpool) tekent voor de regie. En de internationaal vermaarde ontwerpster Chloe Lamford uit Londen tekent voor het design van de voorstelling (op dit moment is ze ook verbonden aan Toneelgroep Amsterdam met regisseur Katie Mitchell).

‘Vrij me voorbij de angst
dat jij me zal verlaten.
Liegen duurt het langst:
jij zal me niet verlaten!
Vrij me vrij van zorgen
vrij me vrij van mij.
Geloof in mij tot morgen
en vrij dan weer met mij.’

(Dimitri Verhulst)

Website Wende

“Snijders heeft er niet veel moeite mee om de aandacht van het publiek vast te houden. Vanaf het eerste nummer is de zangeres scherp en toonvast”

Lees de volledige concertrecensie.

Concertrecensie Nu.nl (Harm Groustra)

Producent: Wende en Amsterdam Artist Management
Muzikanten: Wende, LudoWic, Yan
Regie: Marcus Azinni
Design: Chloe Lamford

Tickets: via this website, our box offices, local record store Plato and ticketmaster.nl