Ventoux / Chris Tates, Cees Geel e.a.

Ventoux / Chris Tates, Cees Geel e.a.

Dennis Rudge e.a.

Ventoux / Chris Tates, Cees Geel e.a.

Dennis Rudge e.a.

  • Zaterdag 23 januari 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 23 januari 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Vriendschaps- en andere lekke banden
Na het succesvolle drieluik ‘De Verleiders’ stort George van Houts zich op de toneelbewerking van ‘Ventoux’. De roman van Bert Wagendorp uit 2013 ging tot nu toe ruim 130.000 keer over de toonbank. “Hilarisch, spannend, feel good”, schreef het NRC over de roman. Wanneer oude vrienden terugkeren in het leven van Bart, wordt hij herinnerd aan de zomer van 1982, de hopeloze liefde voor de mooie Laura, het onderlinge verraad en dood door schuld op de Mont Ventoux. De vrienden besluiten terug te gaan, de racefietsen op het dak, hun sores op de trekhaak en de verloren tijd op de achterbank.

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Let op: deze voorstelling is tussen 10 juni tot 15 juni alleen te bestellen als Agenda abonnee. Vanaf 15 juni 19.30 uur start de algemene voorverkoop!

“In bepaalde scènes valt alles samen. Dan stuwt de tekst het verhaal voort in mooi samenspel met decor en video. Tates begeleidt het publiek dwars door zijn jeugd en zet trefzeker koers naar de top van Ventoux.”

★★★ Theaterkrant

“De bewerking van regisseur George van Houts slingert zich met rustige bochten door het verhaal met alle aandacht voor de geestige en mooi geschreven teksten. De fijne club spelers lijkt er bovendien een enorm plezier in te hebben die teksten te spelen.”

★★★★ Trouw

“Een vondst.”

★★★ Dagblad van het Noorden

“Mooie, indringende momenten.”

★★★ De Telegraaf

“Gewapend met niet meer dan hun stem zweven de vier acteurs door de avond heen.”

★★★ NRC next

tekst: Bert Wagendorp ∙ bewerking: George van Houts ∙ regie: George van Houts ∙ spel: Cees Geel, Chris Tates, René van Zinnicq Bergman en Dennis Rudge