Ulrike Quade Company

Ulrike Quade Company

De Wand

Ulrike Quade Company

De Wand

  • Maandag 4 april 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Maandag 4 april 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Beeldende boekbewerking
Een vrouw wordt in de bergen overvallen door een apocalyptische ramp. Om onverklaarbare redenen isoleert een onzichtbare wand haar van de rest van de wereld. Van het ene op het andere moment is haar bestaan teruggebracht tot het meest basale: de noodzaak te overleven. ‘De Wand’ is een beeldende voorstelling over de oerkracht die nodig is om je staande te houden. De tekst van Hannah van Wieringen is geïnspireerd op het fascinerende, verfilmde boek van de Oostenrijkse schrijfster van Marlen Haushofer.

regie en beeld: Ulrike Quade ∙ idee en spel: Harriët Stroet ∙ tekst: Hannah van Wieringen, naar het gelijknamige boek van Marlen Haushofer ∙ muziek: Strijbos en Van Rijswijk ∙ poppenbouw: Matt Jackson

“In de regie van Ulrike Quade versmelten poëzie en beeld tot een ingetogen, abstract en fragiel geheel. Steeds beklemmender wordt de wereld waarin de vrouw zich bevindt: afgesneden, vereenzaamd, gevangen in dat ruige berglandschap. (…) De grenzen van de realiteit worden voortdurend overschreden. Prachtig, met aldoor dreigende muziek door Strijbos & Van Rijswijk. Dit is een voorstelling die je meeneemt in een bijzondere wereld.”

★★★★ Theaterkrant

“Een schizofrene exercitie moet het voor Stroet zijn. In haar eentje heeft ze letterlijk alle touwtjes in handen. Maar deze vorm is een vondst bij het thema eenzaamheid.”NB!Deze voorstelling is niet geschikt voor mensen met epilepsie ivm gebruik van stroboscoop effecten.

★★★ NRC