Toneelgroep Amsterdam

Toneelgroep Amsterdam

Na de repetitie / Ingmar Bergman

Toneelgroep Amsterdam

Na de repetitie / Ingmar Bergman

  • Zaterdag 25 mei 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 25 mei 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Bergman en Van Hove een gouden combi
Na zijn indrukwekkende ensceneringen van ‘Scènes uit een huwelijk’ (2005) en ‘Kreten en gefluister’ (2009) regisseert Ivo van Hove opnieuw een tekst van Ingmar Bergman. Zoals altijd zoekt Bergman op persoonlijke en menselijke wijze de fragiele grenzen tussen verbeelding en werkelijkheid op, hard en liefdevol tegelijk. In ‘Na de repetitie’ treffen een regisseur en zijn hoofdrolspeelster elkaar. Wanneer Henrik herinneringen ophaalt aan zijn relatie met Anna’s overleden moeder, verschijnt deze ten tonele, als een spookbeeld uit het verleden.

NB! Gijs Scholten van Aschat vervangt Jacob Derwig. Derwig heeft onlangs afscheid genomen van Toneelgroep Amsterdam en gaat zich op zijn filmwerk richten.

“In deze nieuwe voorstelling van Toneelgroep Amsterdam imponeert Scholten van Aschat door fascinerend toneelspel waarin de scheidslijn tussen echt en onecht diffuus is.”

★★★★★ Volkskrant

“De psychologische en metafysische onderlagen van de menselijke existentie komen haarscherp naar boven in het mooie acteerwerk van de cast, en dat maakt dit stuk boeiend. Het is vaak magisch, mede door de prachtbeelden.”

★★★★ Theaterkrant.nl

“De acteur verrichten hier wonderen. Haarfijn kan je volgen waar ze wisselen van attitude, personage, scenario. De tekst barst zo van de valse noten dat je de tekst bijna niet juist kan spelen. En toch doen ze het. Met een verbijsterend gevolg. Alle valse, maar dan wel perfect vals gespeelde noten samen blijken en maar al te herkenbaar portret op te leveren van de ‘cinema’.”

★★★★★ De Morgen

“Interessante materie, virtuoos gespeeld door Smulders en Scholten van Aschat.”

★★★ NRC Handelsblad

“Hoe verbeelding en realiteit met elkaar aan de haal kunnen gaan, beheersen de acteurs tot in hun vingertoppen. Spits, genuanceerd, transparant en tegelijk blijft er genoeg te raden over om de geest van de toeschouwer te prikkelen.”

★★★★ Trouw

regie: Ivo van Hove · spel: Gijs Scholten van Aschat (vervangt Jacob Derwig), Marieke Heebink en Karina Smulders