Toneelgroep Amsterdam

Toneelgroep Amsterdam

Macbeth

Toneelgroep Amsterdam

Macbeth

  • Zaterdag 19 januari 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 19 januari 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Holland Festival-productie
Topregisseur Johan Simons verruilt voor even zijn glanzende carrière in München om in Nederland ‘Macbeth’ te regisseren. ‘Macbeth’ speelt zich af in Schotland, meer dan duizend jaar geleden. Generaal Macbeth en zijn vriend Banquo komen terug van het slagveld. Ze hebben de overwinning behaald. Overal gonst het van de verhalen over hun heldendaden. Aangemoedigd door zijn meedogenloze vrouw, doodt Macbeth koning Duncan en neemt bezit van de troon. Vanaf dat moment wordt hij opgejaagd door zijn eigen demonen en raakt hij overmand door angst en schuldgevoel.

Inleiding om 19:15

Inleiding om 19:15

Voorafgaand aan deze voorstelling is een gratis inleiding. Deuren gaan om 19.00 uur open. De inleiding is helaas uitverkocht.

Bram Douwes geeft de inleiding en interviewt acteur Fred Goessens.

“Deze Macbeth is een buitensporig fysieke exercitie, met Fedja van Huêt als de beestachtige Macbeth en Chris Nietvelt als zijn oorworm van een vrouw. (…) Er is geen ontkomen aan de gorigheid van koning Macbeths gedachten.”

★★★★ De Volkskrantdoor
Vincent Kouters

“Het is een aangrijpende, interessante regiekeuze, die vooral van Van Huêt een Olympische prestatie vergt: hij acteert twee uur lang op de toppen van zijn fysieke kunnen – zwetend, bevend, spugend, schreeuwend en schuimbekkend.”

★★★★ NRCdoor
Herien Wensink

tekst: William Shakespeare · vertaling: Hugo Claus · regie: Johan Simons · muziek: Warre Simons · spel: Roeland Fernhout, Fred Goessens, Fedja van Huêt, Hans Kesting en Chris Nietvelt