Tjitske Reidinga, Mark Rietman e.a.

Tjitske Reidinga, Mark Rietman e.a.

Dangerous liaisons

Tjitske Reidinga, Mark Rietman e.a.

Dangerous liaisons

  • Zaterdag 18 april 2020
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Zinderende voorstelling over macht, op hol geslagen harten en het spel tussen man en vrouw.

Wereldhit Dangerous Liaisons

Dertig jaar geleden werd Dangerous Liaisons een wereldhit in de verfilming met John Malkovich, Glenn Close en Michelle Pfeiffer. De theaterversie van dit spel vol hartstocht en manipulatie heeft alle ingrediënten om uit te groeien tot een van de grote toneelhits van het komende seizoen.

Tjitske Reidinga en Mark Rietman

Voor het eerst staan Tjitske Reidinga en Mark Rietman samen op de planken. Als graaf Valmont en markiezin de Merteuil bespelen ze elkaar in een gevaarlijk spel van verleiding en manipulatie. Deze toneelbewerking is eigentijds, wild en geestig. Want hoe kan je elkaar nog verleiden in tijden van #metoo? Een zinderende theateravond over macht, op hol geslagen harten en het spel tussen man en vrouw.

Producent: Bos Theaterproducties / Regie: Nina Spijkers / Met: Tjitske Reidinga, Mark Rietman, Marisa van Eyle, Sander Plukaard, Hanna van Vliet en Judith Noyons / Door: Marcel Otten / Naar: Christopher Hampton / Choderlos de Laclos / Heiner Müller / Decorontwerp: Katrin Bombe / Lichtontwerp: Tim van ’t Hof / Kostuumontwerp: Daphne de Winkel