Tjitske Reidinga, Mark Rietman e.a.

Tjitske Reidinga, Mark Rietman e.a.

Dangerous liaisons

Tjitske Reidinga, Mark Rietman e.a.

Dangerous liaisons

  • Vrijdag 17 april 2020
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 17 april 2020
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start of event
  • (Times are subject to change)

Zinderende voorstelling over macht, op hol geslagen harten en het spel tussen man en vrouw.

Wereldhit Dangerous Liaisons

Dertig jaar geleden werd Dangerous Liaisons een wereldhit in de verfilming met John Malkovich, Glenn Close en Michelle Pfeiffer. De theaterversie van dit spel vol hartstocht en manipulatie heeft alle ingrediënten om uit te groeien tot een van de grote toneelhits van het komende seizoen.

Tjitske Reidinga en Mark Rietman

Voor het eerst staan Tjitske Reidinga en Mark Rietman samen op de planken. Als graaf Valmont en markiezin de Merteuil bespelen ze elkaar in een gevaarlijk spel van verleiding en manipulatie. Deze toneelbewerking is eigentijds, wild en geestig. Want hoe kan je elkaar nog verleiden in tijden van #metoo? Een zinderende theateravond over macht, op hol geslagen harten en het spel tussen man en vrouw.

”Het is smullen van het barokke en schuimende idioom, dat even decoratief als doelgericht is.”

NRC Handelsblad ★★★★

”Nina Spijkers brengt deze achttiende-eeuwse klassieker over seks en machtsverhoudingen naar het #MeToo-tijdperk.”

Theaterkrant

”Onder een fijn laagje ironie toont deze Dangerous liaisons hoe de adellijke burggraaf Valmont en markiezin de Merteuil een snoeihard spel spelen met de liefde.”

Het Parool

”Fraaie volzinnen naast brute minachting.”

Trouw

Producent: Bos Theaterproducties / Regie: Nina Spijkers / Met: Tjitske Reidinga, Mark Rietman, Marisa van Eyle, Sander Plukaard, Hanna van Vliet en Judith Noyons / Door: Marcel Otten / Naar: Christopher Hampton / Choderlos de Laclos / Heiner Müller / Decorontwerp: Katrin Bombe / Lichtontwerp: Tim van ’t Hof / Kostuumontwerp: Daphne de Winkel

Geannuleerd

In verband met de opgelegde maatregelen van het kabinet rondom het coronavirus is dit evenement helaas geannuleerd. We zijn nog aan het kijken of een vervangende datum mogelijk is. Zodra er meer bekend is, nemen we per mail contact met je op.