Theatre National de Strasbourg

Theatre National de Strasbourg

I Am Europe

Theatre National de Strasbourg

I Am Europe

  • Woensdag 4 september 2019
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

De gerenommeerde Europese theatermaker Falk Richter werpt een blik werpt op Europa samen met acht jonge acteurs en dansers uit heel Europa. I am Europe is alleen in Groningen te zien en een Nederlandse première!

Inleiding om 19:15 uur

Inleiding om 19:15 uur

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding om 19:15 uur. Deuren gaan om 19:00 uur open. Kaarten à € 2,75 kun je meebestellen bij je bestelling of apart bestellen wanneer je al kaarten hebt.

Pakkende mix van disciplines

De acteurs kunnen naast hun verhaal vertellen ook dansen en de dansers vlekkeloos acteren. Het resultaat is een pakkende mix van disciplines, waarbij persoonlijke verhalen, dans en film op ingenieuze wijze met elkaar worden vervlochten tot een nieuw beeld van het hedendaagse Europa: I Am Europe.

Het Europa van morgen

We leven in tumultueuze tijden, waarin populisme en misleiding sterk aan kracht winnen. Hoe is het voor de  jonge spelers om op te groeien in een meer en meer verdeeld Europa? Waar voelen zij zich thuis? Hoe belangrijk is voor hen hun familie? Met wie voelen zij zich verbonden? De vragen leveren stuk voor stuk verrassende antwoorden op, waaruit blijkt dat jongeren zich niet laten hinderen door culturele en nationale grenzen. Hun blik op de toekomst geeft een krachtig en hoopvol beeld over hoe we kunnen samenleven in het Europa van morgen.

“Een pittige show, gedragen door de energie van acht performers. I am Europe ontleedt de pracht en ellende van Europa.”

Les Échos

“Vermakelijk, verfrissend provocerend is zijn mix van persoonlijke biografieën, hoop en controversiële discussies.”

Deutschlandfunk Kultur

Khadija El Kharraz Alami

Falk Richter maakte I Am Europe bij het Franse Théâtre National de Strasbourg, waarbij ook gezocht werd naar samenwerking met andere Europese gezelschappen. Het Nederlandse aandeel komt van het Noord Nederlands Toneel. NNT-actrice Khadija El Kharraz Alami nodigt de bezoeker uit in haar leven tijdens deze unieke avond.

Nederlands, Frans, Kroatisch, Portugees, Arabisch en Engels gesproken met Nederlandse en Engelse boventitels