Theatertroep

Theatertroep

Hoe echt is echt echt

Theatertroep

Hoe echt is echt echt

  • Donderdag 7 april 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 7 april 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Deze avond krijg je niet 1, maar 2 voorstellingen te zien! De Theatertroep en dichteres en toneelschrijfster Judith Herzberg (1934) schreven samen aan twee theaterteksten en ensceneren deze begeleid door Hans Man in ’t Veld (o.a. Werkteater). Het eerste stuk – Hoe echt is echt echt – is gebaseerd op de Deense documentaire ‘Familie te huur’. Wat als je je eigen familie zou kunnen kiezen, de liefde, je leven, je vrienden? Wat als je het echte leven zou kunnen vormgeven zoals je je eigen Facebookprofiel vormgeeft? Hierin wordt het verhaal verteld van een Japanse man die zich als acteur verhuurt. De ene keer speelt hij een vader, de andere keer een oom of verloofde. Is iemand zichzelf of speelt hij een rol? Langzaam wordt duidelijk wie wie is, hoe de verhoudingen zijn en welke luchtkastelen gebouwd zijn.

Het tweede stuk – Zeeziek in het zwembad – volgt twee mannen die in Venetië door een gondelier geweigerd worden vanwege hun overgewicht en besluiten naar een surrealistisch afslankinstituut af te reizen. Ze ontmoeten de andere gasten van het kuuroord en raken gaandeweg meer kwijt dan alleen gewicht.

“Een komedie van slimme komedianten, vol absurde dubbelingen, persoonsverwarringen en metatheatrale grapjes.”

★★★★ Volkskrant

“Deze dubbelvoorstelling is het resultaat van een opmerkelijke samenwerking tussen tien twintigers en één 81-jarige, die de verwachtingen ver te boven gaat en die naar meer smaakt.”

★★★★★ Het Parool

“Het interessante spel met taal, fictie en identiteit krijgt een melancholiek randje vanwege de onderliggende hunkering van de personages. Hun zoektocht naar intimiteit valt prachtig samen met de losse, zoekende speelstijl” Lees de hele recensie

★★★★ Theaterkrant

“Echte lol in het theater (…) De Theatertroep beweegt zich in de anarchistische traditie van groepen als Maatschappij Discordia, t Barre Land, De Warme Winkel. Dramatisch minder doorwrocht, maar met een flinke snuf dada stoeien de spelers losjes en geestig met hun teksten.”

★★★ Trouw