Theatergroep Bambie

Theatergroep Bambie

Frou Frou

Theatergroep Bambie

Frou Frou

  • Woensdag 20 november 2019
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 19.15 uur: Stadsschouwburg gaat open
  • 20.15 uur: Aanvang voorstelling
  • 21.35 uur: Einde voorstelling
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 20 november 2019
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start of event
  • (Times are subject to change)

Bambie brengt opnieuw een oog- en oorstrelende voorstelling waarin livemuziek en spel verweven worden.

Jochem Stavenuiter speelt in Frou Frou een bejaarde clown, die filosofeert over het (circus)bestaan. Twee cellisten roepen met hun muziek – Schnittke, Debussy, Piazzolla – gedachten aan vroeger bij hem op: trucs die hij zich nog maar half herinnert, kunsten die hij nooit meer vertoont, een trompetsolo die hij ooit beheerste. De cellisten zelf lijken verdacht veel op mensen die hij heeft gekend, zoals het meisje dat hij liefhad en de bulderende circusdirecteur. De melancholieke clown Frou Frou is deels gebaseerd op het personage dat Stavenuiter speelde in Fellini van NNT.

“Volgens mij lachen we om de clown die valt om de pijn van ons eigen vallen niet te voelen. Want vallen doen we allemaal. (…)  We struikelen allemaal door het leven, lijkt Frou Frou ons te zeggen, dus probeer er maar het beste van te maken.”

Theaterkrant

“Voortdurend blijft de breekbaarheid en melancholie merkbaar: in de woorden, de enscenering, de muziek, de krakende stem en de lichaamstaal van de clown. (…) Een prachtige voorstelling.”

Riro ★★★★

Theatergroep Bambie

De beeldende voorstellingen van theatergroep Bambie tonen altijd de fysieke uitvergroting van een heftige binnenwereld. Het lichaam is bij Bambie de spiegel van de diepste angsten en verlangens van de figuren op het toneel. Hun veel te grote gevoelens geven hun gedragingen een absurde, expressionistische of poëtische uitvergroting.

Deze voorstelling wordt toneel-op-toneel gespeeld, een bijzondere setting waarbij het publiek op een tribune op het podium zit. Alle plaatsen hebben zeer goed zicht en zijn vrij te kiezen, de zaal gaat vlak voor aanvang open.

Idee en spel: Jochem Stavenuiter // Cello: Amber Docters van Leeuwen, Pepijn Meeuws // Tekst: Jochem Stavenuiter, Ko van den Bosch, Harry Ikink // Dramaturgie: Marijn van der Jagt // Eindregie: Hans Man in ’t Veld // Decor: Hester Jolink // Techniek/ontwerp: Manuel Boutreur // Zakelijke leiding: Tamara Keasberry // Communicatie: Lonneke van Eden // Foto/ontwerp: -SYB- // Scènefotografie: Ben van Duin // Verkoop: Bureau Berbee Culturele Affaires // Met dank aan: Johanna Trudzinski en de kostuumafdeling Noord Nederlands Toneel