Theater Zuidpool

Theater Zuidpool

Al te luide eenzaamheid

Theater Zuidpool

Al te luide eenzaamheid

  • Donderdag 21 april 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 21 april 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Een ode aan het woord
‘Al te luide eenzaamheid’ behoorde tot de tien beste Vlaamse voorstellingen van vorig seizoen, en kon dan ook op juichende recensies rekenen: “Twee uur lang haakt Van Kaam zich in je vast met deze solo” (de Volkskrant****). Deze voorstelling is een ontroerend portret van een eenzame papierpletter, die balen perst van oude boeken en kranten. Uit de stroom pulp die de beschaving dagelijks over hem uitstort, redt hij de mooiste boeken van de vernietiging en komt hij in aanraking met de parels van de wereldliteratuur, filosofie en poëzie. “Soms zo beklemmend, dan weer zo sprookjesachtig en beeldend dat het verwondering oproept. Op die kleine speelvloer vol papier met die gruizige, bijna stroeve pianoklanken die componist Jorgen Cassier prachtig live ten gehore brengt – het is magisch op momenten.” (de Volkskrant)

Inleiding om 19.30 uur

Inleiding om 19.30 uur

Voorafgaand aan de voorstelling verzorgt Annet Veenstra een inleiding (aanvang 19.30 uur). De journaliste (o.a. NRC) gaf in 2015 een presentatie aan de commissie Guusje ter Horst die het publieksbereik van gesubsidieerde toneelvoorstellingen onderzocht. Haar verhaal ging over het belang van voorstellingen als deze en sloeg in als een bom, de zaal was muisstil.
Tijdens de inleiding zal zij het thema van het stuk uitspitten: het verdriet om modernisering, de opvoedende functie van kunst en de troost die ervan uitgaat. “Het zijn grote thema’s die op magistrale wijze aan bod komen in ‘Al te luide eenzaamheid’.”
Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368

“Twee uur lang haakt Van Kaam zich in je vast met deze solo, een trip langs zwarte werkelijkheid en weirde fantasie, langs vunzigheid en filosofie, langs het onderbewuste en al te bewuste.” (..) “universeel en tegelijk persoonlijk”

★★★★ Volkskrant

“Wonderschone voorstelling” (..) “Staat als een huis, gebouwd op boeken. Wat een voorstelling!”

★★★★ NRC

“Een intiem verhaal dat een intieme speellocatie verdient.”

★★★★ Theaterkrant

“zelden maken spel, tekst en beeld zo invoelbaar hoe mensen betekenis geven aan hun bestaan via kleine dingen.”

de Groene Amsterdammer, Loek Zonneveld