Theater Utrecht

Theater Utrecht

La Musica 2/ Marguerite Duras

Theater Utrecht

La Musica 2/ Marguerite Duras

  • Woensdag 4 januari 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 4 januari 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Topacteurs Ariane Schluter en Peter Blok in intens liefdesduet met live muziek Rosa Ensemble
Theater Utrecht en Rosa Ensemble presenteren La Musica 2, een ontroerend en intens liefdesduet van Marguerite Duras in een regie van artistiek directeur en Regieprijswinnaar Thibaud Delpeut. Deze indringende, muzikale voorstelling met topacteurs Peter Blok en Ariane Schluter gaat over twee mensen die samen terugkijken op hun beëindigde relatie. Twee mensen die nog altijd niet met, en niet zonder elkaar kunnen. Na de voorstelling Crave is La Musica 2 Delpeuts tweede samenwerking met componist Wilbert Bulsink en de musici van het Utrechtse Rosa Ensemble.

Extra informatie

Extra informatie

Kaartverkoop voor dit concert/deze voorstelling start wo 8 juni (exclusief Agenda-abonnees) en ma 13 juni (voor iedereen).

La Musica 2 (1985) van Marguerite Duras gaat over een man en een vrouw die al een aantal jaar uit elkaar zijn – drie, misschien vijf of zeven jaar – en vandaag is dan eindelijk hun scheiding uitgesproken. In het hotel waar hun even grootse als explosieve liefde begon, ontmoeten ze elkaar. Ze halen herinneringen op en praten om te begrijpen waar hun liefde mislukte, om te kunnen vergeten en opnieuw te kunnen beginnen. Ze lachen en ze zwijgen in een gedeeld verlangen opnieuw de momenten te vangen waarop de wereld enkel uit hen twee bestond. Het blijkt, zoals zo vaak bij Marguerite Duras, te gaan om een intense, allesomvattende, absolute liefde. Een liefde die beangstigend, bedreigend en ook vernietigend is.

”Een prachtig kluwen van verlangen, spijt en wrok.”

★★★★ Theaterkrant

“Panoramisch beeld van voorbije liefde.”

★★★ Parool

“Delpeuts regie is consequent in het tonen van doorleefde emoties, een gedurfde keuze.”

★★★ De Volkskrant

“Prachtige tekst van Duras.”

★★★ Trouw