Theater Sonnevanck & Nederlandse Reisopera

Theater Sonnevanck & Nederlandse Reisopera

Zwijnenstal (8+)

Theater Sonnevanck & Nederlandse Reisopera

Zwijnenstal (8+)

  • Vrijdag 8 november 2019
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 19:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Zwijnenstal is een muzikale familiekomedie met in de hoofdrollen onder anderen Luizenmoeder-acteurs Ilse Warringa en Rop Verheijen.

Overal zingt het wonderbaarlijke verhaal rond over de gelukkige en altijd lachende dieren van de Dierenboerderij, die hun boer hebben verjaagd en nu alles zelf doen. Zingend werken ze op hun eigen land. Ze stellen hun eigen Regels op, beslissen alles samen en iedereen doet waar hij of zij het beste in is. Dus Knokker, het sterke paard, bouwt en sjouwt terwijl de slimme varkens Admiraal en Hagel heel belangrijke gesprekken voeren. Zonder De Mens is iedereen gelijk, toch?

Dan, opeens, verdwijnt Hagel. De Regels veranderen, zonder dat erover gestemd wordt. Waarom klinkt de muziek van de dieren steeds droeviger, ze zijn toch nog steeds eigen baas? En wie is dat onbekende schaap dat opeens verschijnt?

Zwijnenstal is een spannende, humoristische familievoorstelling met heel veel livemuziek. Over macht, recht en onrecht. Over leiders en volgers en over de moed die nodig is om nee te zeggen als iedereen zijn mond houdt.

tekst: Marije Gubbels i.s.m. Ilse Warringa | regie: Marije Gubbels | compositie muziek: Thijs Borsten | spel en zang: Freek den Hartogh, Rop Verheijen, Ilse Warringa en Whitney Sawyer | livemuziek: Robbrecht Van Cauwenberghe en Frank Stukker | vormgeving: Dieuweke van Reij en Sanne Oostervink

‘Tijdloos muziektheater laat publiek achter met keuze.’

‘Majeur verandert in mineur, melodie in strakke mars. In een enkel nummer kan een monoloog veranderen in een duet en een verbeten kwartet, zonder de voortgang van het verhaal te vertragen.’

‘Zwijnenstal biedt een allegorisch verhaal dat voor de kinderen nieuw én ontzettend spannend is.’

– de Theaterkrant

 

‘Het gezellige antropomorfisme (dieren kunnen praten en denken als mensen) ten spijt, is Orwells verhaal een grimmige en pessimistische visie op de maatschappij. Een kunststukje! Zonder dat de maatschappijkritische boodschap verloren gaat, hebben de makers er muziektheater voor het hele gezin van gemaakt.’

★★★★★- de Volkskrant

“In haar bewerking van ‘Animal Farm’ volgt auteur en regisseur Marije Gubbels de klassieker van Orwell vrij nauwgezet, maar weet ze de roman in de details op slimme wijze naar het hier en nu te vertalen.”

★★★★- NRC Handelsblad

Kids Box €5,50

Een box gevuld met popcorn, gummy bears, appelsap en een kleine verrassing. Bestellingen kunnen op vertoon van aankoopbewijs worden afgehaald bij de garderobe.