Als het anders loopt (9+)

Als het anders loopt (9+)

Het Houten Huis, Club Guy & Roni, Plan d-

Als het anders loopt (9+)

Het Houten Huis, Club Guy & Roni, Plan d-

  • Zaterdag 15 februari 2025
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 19:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 15 februari 2025
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 19:30 start of event
  • (Times are subject to change)

Als het anders loopt gaat over een wachtkamer waar niemand wil zijn, waar mensen wankelen en toch overeind blijven. Acteurs en dansers met en zonder een beperking verbeelden samen met muzikanten een wereld vol tegenslag en kracht. Het stuk won de Zilveren Krekel 2023. “Liefdevol gemaakte prachtvoorstelling.” (Het Parool)

Iedereen kan hier terechtkomen, zegt mijn vader. Hij vult een oneindige stapel formulieren in en ik moet stil zijn. Het duurt al zeker honderdtien uur. Er is een hoge balie, met daarachter twee blauwe handen. Ze zeggen wat we moeten doen, maar ik begrijp het niet. Mensen komen en gaan. Een meisje aan een infuus danst zo licht, ik denk dat ze kan vliegen. De jongen die net naast me zat heeft geen armen en benen, maar hij kan alles. Je kunt hier ook verdwalen. Door de gangen loopt een vrouw met zo’n groot hoofd dat ze bijna omvalt. En ik, ik ben gewoon anders. Dat is juist goed, zegt mijn vader. Er is al zo veel hetzelfde.

“Liefdevol. Deze voorstelling is zo ontzettend liefdevol. En daarmee ook ijzersterk.” –  Scènes ★★★★★

“Een beeldende en muzikale collagevoorstelling, waarin humor, ontroering en drama elkaar afwisselen.” – de Volkskrant ★★★★

“Liefdevol gemaakte prachtvoorstelling” – Het Parool

Winnaar van de Zilveren Krekel
Als het anders loopt won de Zilveren Krekel voor “meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie”

Winnaar van de Jonge Zwaan
Als het anders loopt is winnaar van de Jonge Zwaan voor “meest indrukwekkende dansproductie 2023”.

Winnaar van de Podiumkids Publieksprijs
Als het anders loopt is winnaar van de Podiumkids Publieksprijs!

Regie & script Elien van den Hoek Spel & dans Sam Corver, Andreas Denk, Marloes Dingshoff, Meghan Dobbelsteijn Bisschops, David Feenstra, Agri Issa, Johannes de Jong, Laura Moura Costa, Thomas Schellens Muziek & compositie Radek Fedyk Zang & spel Sanam Tahmasebi Choreografie Adam Peterson, Andreas Denk, Elien van den Hoek

Onderdeel van Theaterproeverij abonnement

Lijkt het je leuk om in groepsverband voorstellingen te kijken én meer te weten te komen over de wereld van theater? Bestel dan de Theaterproeverij met daarin de voorstellingen getipt door de Wijkspotters.
> Bekijk het Theaterproeverij abonnement