The Sunshine Boys

The Sunshine Boys

met o.a. Andre van Duin

The Sunshine Boys

met o.a. Andre van Duin

  • Vrijdag 30 december 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 30 december 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

André van Duin schittert, samen met Kees Hulst, als variétéduo in de legendarische komedie ‘The Sunshine Boys’.

Meer dan veertig jaar vormden de komieken Willie Boogaard en Louis van Os een succesvol duo, maar vanaf het moment dat Louis van de een op de andere dag besloot dat hij er genoeg van had, hebben ze elkaar niet meer gesproken. Vooral Willie zit vol rancune en slijt zijn dagen in zijn pyjama in een aftands appartement. Zijn neef probeert het duo weer bij elkaar te brengen om nog eenmaal hun beroemdste sketch te spelen.
De confronterende hereniging van deze twee rasartiesten op leeftijd zorgt voor zowel zeer komische als ontroerende momenten. Met heel veel hilarische en geestige scènes, laat André van Duin zijn publiek als vanouds heerlijk lachen.

Veel grote artiesten ter wereld hebben al gespeeld in dit beroemde stuk van Neil Simon uit 1972: Walter Matthau en George Burns in de verfilming uit 1975, Johnny Kraaijkamp en Eric van der Donk in 1993, Mini & Maxi in 2006 en Danny DeVito in 2012 op West End in Londen.

“André van Duin overtreft zichzelf.”

★★★★★ NRC

“Alle rollen zijn uitstekend bezet.”

★★★★ de Volkskrant

“Bijna iedere grap is raak.”

★★★★ Telegraaf

“buitengewoon geslaagde productie van een klassieke tragikomedie met André van Duin in een glansrol.”

★★★★ Theaterkrant

“Ze weten een aandoenlijk portret te schilderen van twee eenzame mensen onder wier harde humor een liefdevolle wederzijdse erkenning sluimert.”

★★★ Trouw

tekst: Neil Simon, vertaling: Annie M.G. Schmidt, bewerking: Jurrian van Dongen, regie: Gijs de Lange, met: André van Duin, Kees Hulst, Ferdi Stofmeel, Marie Louise Stheins en Anna Jongen.
Deze productie is mede mogelijk gemaakt door de VandenEnde Foundation