Silbersee & het Ragazze Quartet

Silbersee & het Ragazze Quartet

Sarah' s Passion

Silbersee & het Ragazze Quartet

Sarah' s Passion

  • Woensdag 9 maart 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 9 maart 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Muziek van Pärt in verstilde enscenering
Je hoeft niet godsdienstig te zijn om je aangesproken te voelen door de spirituele lading van de muziek van Arvo Pärt. In ‘Sarah’s Passion’ beelden Silbersee en het Ragazze Quartet vier van zijn composities uit als betoverende rituelen.

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Let op: deze voorstelling is tussen 10 juni tot 15 juni alleen te bestellen als Agenda abonnee. Vanaf 15 juni 19.30 uur start de algemene voorverkoop!

Met een filosofische beschouwing leidt Ger Groot het publiek de wereld van Sarah’s Passion binnen. Acht musici en performers en danseres Dunja Jocic van Club Guy & Roni creëren subtiel bewegende beelden in schilderachtig licht, als abstracte levende tableaus van de vermaarde schilder Edward Hopper. Zo voert het publiek langs fundamentele levenservaringen: de overrompeling van de geboorte, de meeslepende kracht van de hartstocht en ten slotte de onafwendbare confrontatie met de dood, die begeleid door de troostende klanken van Pärt ook als een welkome vriend ervaren kan worden.

concept, regie en muzikale leiding: Romain Bischoff · sopraan: Katharine Daine · mezzosopraan: Marine Fribourg · tenor: Edward Leach en Hitoshi Tamada · dans: Dunja Jocic · altviool: Annemijn Bergkotte · cello:  Solène Beaudet · viool: Jeanita Vriens · slagwerk, orgel en piano: Vitaly Medvedev

Muziek: Pari Intervallo, Sarah Was Ninety Years Old, Fratres, Stabat Mater.