Sadettin Kirmiziyuz en The Sadists

Sadettin Kirmiziyuz en The Sadists

Somedaymyprincewill.com

Sadettin Kirmiziyuz en The Sadists

Somedaymyprincewill.com

  • Zaterdag 4 oktober 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 4 oktober 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

“Diepgravend topamusement” (NRC****)
‘Somedaymyprincewill.com’ was in 2012 een theaterhit: “Je hebt van die voorstellingen waarin vrijwel alles klopt, Dit is er zo een.” (Trouw****) Destijds konden slechts 100 mensen in Het Kruithuis deze voorstelling zien, nu komt de voorstelling in grootse montage terug in de Stadsschouwburg.
In juli 2011 trouwde de zus van Kirmiziyüz in Istanbul met haar Turkse prins op het witte paard. Vanuit de verlaten bruiloftszaal vertelt Sadettin met bruiloftsband The Sadists haar verhaal. Eerst op afstand met hilarische accenten, typetjes, maffe opplaksnorren en Turkse bruiloftskrakers, maar naar mate de voorstelling vordert steeds meer betrokken en oprecht.

Inleiding om 19.15

Inleiding om 19.15

Voorafgaand aan deze voorstelling is een gratis inleiding om 19.15 uur. Deuren gaan om 19.00 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.
De inleiding wordt gegeven door Wouter Bakker.

“Kirmiziyüz is de ster in magistrale Turkse bruiloft. (…) Casper Vandeputte regisseerde dit magistrale bruiloftsstukje. De tekst is van hem en Kirmiziyüz samen. Knap hoe ze zware multiculturele dilemma’s in zulke ogenschijnlijk lichte bewoordingen hebben weten te vangen.”

★★★★★ de Volkskrant

“Diepgravend topamusement.”

★★★★★ NRC Handelsblad

“Je hebt van die voorstellingen waarin vrijwel alles klopt. Dit is er zo een.”

★★★★ Trouw

concept, tekst en spel: Sadettin Kirmiziyüz ∙ tekst en regie: Casper Vandeputte ∙ spel en muziek: The Sadists (Erik van der Horst, Kaspar Schellingerhout en Viktor Griffioen)