ROSE stories & Daria Bukvic

ROSE stories & Daria Bukvic

Melk & dadels

ROSE stories & Daria Bukvic

Melk & dadels

  • Vrijdag 19 oktober 2018
  • Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 19:15: Voordeur Stadsschouwburg open
  • 20:15 : Aanvang voorstelling
  • 21:45: Einde voorstelling
  • (Tijden onder voorbehoud)

Melk en Dadels geeft een zelfbewuste inkijk in de Marokkaans-Nederlandse cultuur

In een mix van humor en ernst geeft regisseur Daria Bukvić samen met ex-parlementariër en schrijver Tofik Dibi een zelfbewuste en niet eerder vertoonde inkijk in de Marokkaans-Nederlandse cultuur. It’s a man’s world: dat is wat veel mensen denken over de Marokkaanse gemeenschap. ‘Melk & Dadels’ gaat daar met de rauwe, persoonlijke en speelse getuigenissen van vier jonge Marokkaans-Nederlandse actrices verandering in brengen. Hun verhalen zijn hard en duidelijk over de pijn, zacht en kwetsbaar over de vreugde in de Marokkaanse én Nederlandse cultuur. De voorstelling is geïnspireerd door het succesvolle, gelijknamige verhalen- en receptenboek.

Daria Bukvic valt niet meer weg te denken uit het Nederlandse theater. Dit seizoen maakt ze maar liefst twee voorstellingen die in Groningen te zien zijn. In ons magazine De Agenda vertelt ze over deze projecten. Lees het interview met Daria hier.

Extra informatie

Extra informatie

Deze voorstelling is onderdeel van de reeks in de Stadsschouwburg met als thematiek maatschappelijke verbondenheid. Bekijk alle voorstellingen.

“Melk & Dadels is met zijn humor, speelsheid, ernst en originaliteit een regelrechte must-see.”

★★★★ Dagblad van het Noorden

“‘Met Melk & dadels borduurt Daria Bukvić, in samenwerking met productiebedrijf Rose Stories, schrijver Tofik Dibi en een uitmuntende cast, voort op de succesformule van Nobody home. Het levert een nog scherpere voorstelling op die door de zorgvuldige opbouw de vinger op de zere plek weet te leggen.”

★★★★ Recensie Theaterkrant

“Het maakt Melk & dadels tot een voorstelling met een warm kloppend hart. Die moest worden gemaakt en moet worden gezien.”

★★★★ Recensie NRC

“Keer op keer volgt er een bulderlach uit de zaal. Aan alles voel je dat hier een gevoelige snaar wordt geraakt.”

★★★★ Recensie 8Weekly

Tekst Tofik Dibi  Regie Daria Bukvic  Met Khadija El Kharraz Alami, Kyra Bououargane, Soumaya Ahouaoui, Fadua El Akchaoui In alliantie met: Het Nationale Theater