Ronnie Flex featuring special guest:

Ronnie Flex featuring special guest:

Lil' Kleine on tour! + support: SFB

Ronnie Flex featuring special guest:

Lil' Kleine on tour! + support: SFB

  • Donderdag 3 december 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 3 december 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Let op: vrije sta- en zitplaatsen.

Samen met Lil’ Kleine scoorde Ronnie Flex dé zomerhit van 2015: ‘Drank & Drugs’. De single behaalde de #1 positie in de charts, ging drie keer platina, was maandenlang de soundtrack voor de jeugd, pakte al ruim 16 miljoen YouTube-views en zorgde daarnaast voor de nodige maatschappelijke ophef. Dan heb je het goed gedaan. De track is afkomstig van de eveneens zeer succesvolle New Wave plaat, waarop Ronnie Flex duidelijk het voortouw neemt. Het succes bracht ze o.a. op Lowlands dit jaar.

De eigenwijze rapper/zanger begon enkele jaren geleden naam te maken door te verschijnen op hits als ‘Allermooiste Feestje’, ‘Nooit Meer Slapen’ en ‘Soldaatje’. Door al het New Wave geweld zou je bijna vergeten dat Ronnie dit jaar een uitstekende debuutplaat afleverde. De titel (‘De Nacht Is Nog Jong, Net Als Wij Voor Altijd’) is net zo onorthodox als de muziek en teksten van Ronnie zelf. Hij mixt diverse genres in elk nummer, zijn taalvondsten zijn soms vermakelijk apart (‘’je stem smaakt naar waterijs’’, bijvoorbeeld) en wat vooral opvalt is een uitstekend oor voor pakkende melodieën en refreintjes. Luister bijvoorbeeld naar tracks als ‘Zusje’ en ‘Pocahontas’. Ronnie Flex stond sinds de release van zijn album onder meer op Solar, Pukkelpop, Mysteryland en Paaspop.

Deze man heeft in ieder geval meer in zijn mars dan enkel ‘Drank & Drugs’. Eerder dit jaar speelde hij al op Noorderslag en nu komt Ronnie Flex terug naar Groningen voor een eigen show. Oh ja, hij neemt een special guest mee: Lil’ Kleine!

Website Ronnie Flex

Fotograaf: Athlynn Vrolijk

Support: SFB

SFB is een afkorting van Strictly Family Business. De Haagse formatie is nu zo’n twee jaar actief in de hiphopscene, bracht de mixtape ‘Reset The Levels’ uit, tekende een contract bij Top Notch en leverde diverse bijdragen aan het New Wave project.

”Kijk naar de meisjes vooraan en naar Ronnie’s stuiterende back-up en je ziet het meteen: elke disco en partyschuur gaat he-le-maal kapot op deze show.”

Lees hier het volledige concertverslag

★★★★ Concertverslag 3voor12 (Ingmar Griffioen)