Ro Theater – WALDEN

Ro Theater – WALDEN

met Arjan Ederveen en Jack Wouterse

Ro Theater – WALDEN

met Arjan Ederveen en Jack Wouterse

  • Donderdag 11 mei 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 11 mei 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

“De hit van Oerol is Walden van het Ro Theater” (de Volkskrant*****)
Een ontroerende en grappige voorstelling met Arjan Ederveen en Jack Wouterse over het nut van het leven, vriendschap, seks en de tijd die ongewild verstrijkt.

Arjan Ederveen en Jack Wouterse, twee broers c.q. tuinkabouters schoffelen in de tuin. Ze schoffelen de zinloosheid van het leven weg. Ze hebben zich teruggetrokken in deze utopie waar ze wachten op het grotere, het allesomvattende, het menselijke…. De seizoenen wisselen elkaar af, en de kabouters blijven wachten. Ze zaaien horloges om de tijd te winnen. De één heeft een brief achtergehouden die voor de ander bestemd was. Ze schoffelen. Ze spelen typetjes, ze spelen tv programma’s na om maar niet toe te komen aan wat verzwegen wordt. Ze zaaien depressiviaatjes. Ze zijn bang voor de dood en ze willen niet oud worden. Twee kabouters gevangen in de alledaagsheid van het leven.

“De hit van Oerol is Walden van het Ro Theater. Arjan Ederveen en Jack Wouterse zijn knap op dreef […] Hun weerbarstige dansje als Moeder Natuur en Vadertje Tijd is weergaloos.”

★★★★★ de Volkskrant

“Beide acteurs blinken uit in hilarisch stil spel en stoute, goed getimede taalvondsten. Maar, bijna terloops, schetsen ze daarmee ook een schrijnend beeld van ondoorgrondelijke eenzaamheid”

★★★★ Theaterkrant

“Waar het echt om draait zijn de handvol heerlijk komische scènes, waarin beide mannen hun acteerkunst (Wouterse) en komisch talent (Ederveen) tonen.”

NRC Handelsblad

“De zinloosheid van het bestaan wordt in Walden perfect weergegeven. […] Tijdens deze komische voorstelling is de onderlaag, de emotie, continu te voelen.”

Het Parool