RIAS Kammerchor &

RIAS Kammerchor &

Akademie für alte Musik Berlin

RIAS Kammerchor &

Akademie für alte Musik Berlin

  • Zondag 8 december 2019
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

De dagen worden steeds korter, de kaarsen gaan aan en een van ‘s werelds allerbeste koren komt naar Groningen om ons voor te bereiden op Kerstmis.

Samen met hun op authentieke instrumenten spelende stadgenoten van de Akademie für Alte Musik Berlin trakteert het RIAS Kammerchor u op een aantal van de mooiste cantates die Bach schreef in de aanloop naar de viering van de geboorte van Jezus Christus.

Advent
Voor de eerste zondag van de Advent schreef hij het prachtige Nun komm, der Heiden Heiland. Met een statige ouverture leidt Bach ons de kerk binnen waarna het feest kan beginnen. Jubelende trompetten, juichende koren, vriendelijke hobo’s, ronkende bassen, uitgelaten strijkers: alles trok hij uit de kast.

In de stemming komen
Voor wie het ultieme kerstgevoel al op 8 december wil voelen en natuurlijk voor alle liefhebbers van koormuziek op het allerhoogste niveau is dit concert een absolute must.

Programma
J.S. Bach: Nun komm, der Heiden Heiland
J.S. Bach: Christen, ätzet diesen Tag
J.S. Bach: Wachet! Betet! Betet! Wachet!
J.S. Bach: Herz und Mund und Tat und Leben

Inleiding

Inleiding

Voorafgaand aan dit concert is er een inleiding door Paul Herruer om 19.00 uur. Deuren gaan om 18.45 uur open. Kaarten à € 2,75 kunt u meebestellen bij uw bestelling of apart bestellen wanneer u al kaarten heeft.

Restaurant Tromp

Restaurant Tromp

Lekker eten kan ook in De Oosterpoort! Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom in ons restaurant Tromp. Bekijk de menukaart of reserveer een tafel via Couverts.

akademie für alte musik

“One of the ten best choirs in the world.”
Gramophone

“RIAS Kammerchor bereikt de perfecte samenklank.”
NRC Handelsblad ★★★★